News

Donații de peste 300 de milioane de euro pentru Catedrala Notre-Dame din Paris. Cine sunt donatorii

16.04.2019 | 13:30
Donatii de peste 300 de milioane de euro pentru Catedrala NotreDame din Paris Cine sunt donatorii
Catedrala Notre-Dame a fost mistuită de flăcări

Continuă reacțiile după incendiul devastator care a cuprins luni seara catedrala Notre-Dame din Paris. Tragicul eveniment a marcat nu doar poporul ci și întreaga lume, în contextul în care vorbim despre unul dintre cele mai mari simboluri arhitecturale și culturale ale civilizației europene.

Unii dintre cei mai bogați oameni din Franța sar în ajutor pentru reconstruirea Catedralei Notre-Dame

Pe lângă stabilirea cauzelor exacte care au dus la producerea incendiului, autoritățile de la Paris sunt preocupate acum de găsirea acelor mai bune soluții pentru a reconstrui cât mai curând Catedrala Notre-Dame. Profund marcați de tragedie, unii dintre cei mai bogați oameni din Franța s-au oferit deja să dea o mână de ajutor pentru ca simbolul patriei lor să-și recapete strălucirea.

Cunoscutele familii Arnault și Pinault și-au anunțat deja intenția de a contribui cu sume considerabile de bani pentru lucrările de recontrucție a Catedralei Notre-Dame. Mai concret, acestea vor dona 200, respectiv 100 de milioane de euro.

 Arnault și Pinault sunt cele mai bogate familii din Franța
Arnault și Pinault sunt cele mai bogate familii din Franța

Ce mesaje au transmis familiile Arnault și Pinault

Familia Arnault şi grupul LVMH, în semn de solidaritate cu această tragedie naţională, se asociază reconstrucţiei acestei catedrale extraordinare, simbol al Franţei, al patrimoniului său şi al unităţii sale” , se arată în comunicatul dat publicității de familia Arnault.

La rândul său, familia industriașilor franzezi Pinault, care operează grupul de lux Kering, a anunțat deblocarea unei sume de 100 de milioane de euro pentru reconstrucția celebrei catedrale din Paris, care a căzut victimă unui incendiu devastator.

Această tragedie îi loveşte pe toţi francezii şi mult mai mult pe cei care sunt ataşaţi unor valori spirituale. În faţa unei astfel de tragedii, fiecare doreşte să redea viaţa cât mai repede acestei bijuterii a patrimoniului nostru.O sumă de 100 de milioane de euro a fost deblocată pentru a participa la efortul care va fi necesar pentru reconstrucţia completă a Notre-Dame” , informează familia Pinault, prin intermediul unui comunicat.