Sporturi

Donato Sabia, atlet italian finalist la două Olimpiade, ucis de coronavirus la o săptămână după tatăl său!

08.04.2020 | 14:27
Donato Sabia atlet italian finalist la doua Olimpiade ucis de coronavirus la o saptamana dupa tatal sau
ADVERTISEMENT

Italia continuă cu înverşunare bătălia extrem de dură cu pandemia de coronavirus. Sunt aproape 140.000 de oameni care au fost infectaţi cu COVID 19 şi numărul morţilor a sărit de 17.000.

Avea numai 56 de ani

Printre cei care au decedat în ultimele ore se află şi un mare nume al atletismului din Peninsulă, de două ori finalist la Jocurile Olimpice în probele de semifond.

ADVERTISEMENT

Este vorba de Donato Sabia, 56 de ani, de două ori campion european şi locul 5 la JO de la Los Angeles, în 1984 şi locul 7 patru ani mai târziu, la Seul, sportiv care dacă nu ar fi avut mari probleme cu tendinitele ar fi obţinut şi mai multe succese notabile.

A luptat cu boala timp de două săptămâni

Lupta lui Donato Sabia cu coronavirusul a durat două săptămâni, însă, după ce a avut o uşoară ameliorare, starea s-a agravat şi marţi noapte fostul sportiv s-a stins pe un pat de spital din Potenza.

ADVERTISEMENT

A lăsat în urmă o soţie şi două fete şi a plecat să îşi întâlnească tatăl, decedat cu o săptămână mai înainte tot de la infecţia cu COVID 19. De fapt, fiul s-a infectat de la tatăl său, de la căpătâiul căruia nu a vrut să se dezlipească.

Cel mai bun prieten a fost Pietro Mennea

Cel mai bun prieten al său a fost un alt nume sonor al atletismului italian, Pietro Mennea. Ambii erau originari din sudul Italiei, Sabia din Potenza, Mennea din Barletta, porniţi să devină faimoşi. Sabia în proba de 800 metri, Mennea la 400 metri.

ADVERTISEMENT

Sportul italian a fost serios lovit în această perioadă de pandemie, ajungând în spitale sau în situaţia de a fi infectaţi cu COVID 19 şi jucători ai unor cluburi de fotbal de primă divizie.

Dybala nu şi-a revenit nici acum

Argentinianul Paulo Dybala şi iubita sa au 20 de zile de când au fost depistaţi cu virusul, însă ultimele teste au arătat că acesta nu a s-a eliminat din organismele lor şi continuă să stea izolaţi în Argentina.

ADVERTISEMENT

Cea mai afectată a fost echipa Sampdoriei, genovezii având cinci fotbalişti care au contractat coronavirus, dar, de fericire, cu toţii au reuşit să îşi revină.

 

ADVERTISEMENT