ADVERTISEMENT
Sport

Donnarumma, savuros după finala Euro 2020. De ce nu s-a bucurat la penalty-ul decisiv: „N-am știut că s-a terminat”

Eroul Italiei, Gianluigi Donnarumma, a fost apreciat pentru modul în care s-a bucurat după ce a salvat penalty-ul lui Saka, iar reacția sa a stârnit multe semne de întrebare
Autor: Ionut Nichita | 13.07.2021 | 11:35
Donnarumma, savuros după finala Euro 2020. De ce nu s-a bucurat la penalty-ul decisiv: „N-am știut că s-a terminat”
Donnarumma, savuros după finala Euro 2020. De ce nu s-a bucurat la penalty-ul decisiv: „N-am știut că s-a terminat” Foto: UEFA Euro 2020 Twitter

Cu ambele naționale ratând câte două lovituri de departajare, presiunea s-a mutat pe tânărul englez, Saka pentru a înscrie și a ține Anglia în viață. Efortul său a fost însă în zadar deoarece portarul italian avea să apere penalty-ul decisiv și astfel i-a adus Italiei primul titlu European după o pauză de 53 de ani. 

ADVERTISEMENT

Însă în loc să se bucure excesiv, Donnarumma a rămas calm și tăcut mergând nonșalant până ca acesta să fie asaltat de către coechipierii săi.

După meci, mulți fani au considerat acestă reacție ca fiind una „rece” și nonșalantă, dar pur și simplu Donnarumma a recunoscut că nu și-a dat seama că apărase penalty-ul decisiv.

ADVERTISEMENT

Fostul portar al lui AC Milan a crezut că Italia trebuie să mai marcheze un gol pentru a deveni campioni europeni, la fel ca în meciul din semifinale când Jorginho a transformat penalty-ul decisiv cu Spania.

Portarul italian, a afirmat că el de fapt voia să se întoarcă la locul său pentru a aștepta ca un coleg de al lui să execute o lovitură de departajare, dar după și-a văzut colegii venind spre el, moment în care a realizat că meciul s-a terminat și Italia este noua Campionă Europeană.

ADVERTISEMENT

Întrebat de ce a ales să nu se bucure, Donnarumma a răspuns simplu: „Nu m-am bucurat pentru că nu realizasem că tocmai câștigasem”.

Reacția lui Donnarumma a fost calmă și înțeleasă greșit și de fanii italieni. Aceștia nu s-au bucurat, crezând că loviturile de departajare vor continua sau de teamă că VAR o să repete penalty-ul pentru ca Donnarumma nu ar fi avut un picior pe linie.

ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima dată în istorie când se întâmplă acest lucru

Nu este pentru prima dată în istorie când un portar a pierdut șirul loviturilor de departajare. Portarul legendar al Angliei, David Seaman, a pățit exact același lucru la Euro 96 împotriva Spaniei. El nu realizase că loviturile de departajare au luat sfârșit, doar atunci când colegii acestuia veneau spre el.

Gianluigi Donnarumma a avut parte de cea mai bună lună a carierei. Portarul de 22 de ani, nu doar că a reușit să câștige primul Euro, dar a fost votat și jucătorul turneului după ce a apărat mai multe penalty-uri în ultimele două meciuri și a luat doar patru goluri pe durata Campionatului European.

ADVERTISEMENT

Donnarumma, aproape de PSG

Rămas liber de contract, Gianluigi Donnarumma este foarte aproape de PSG. Acesta a efectuat deja și vizita medicală, iar anunțul oficial cu mutarea italianului la echipa din capitala Franței urmează să fie anunțat săptămânile următoare.

Întrebat despre PSG, Donnarumma a ales să rămână rezervat în declarații, anunțând că în următoarele zile va clarifica totul. „Voi vorbi zilele acestea despre transfer. Pot spune doar că aceste culori (n.r. ale lui AC Milan) vor fi mereu parte din mine. Acum mă voi bucura de petrecere și voi merge în vacanță. Eu încă n-am realizat ce performanță am reușit” a declarat cel mai bun jucător de la Campionatul European.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1