Fotbal international

Donny van de Beek se iubeşte cu fiica lui Dennis Bergkamp, cel care l-a descoperit pe când avea 10 ani

01.07.2020 | 16:35
Donny van de Beek se iubeste cu fiica lui Dennis Bergkamp cel care la descoperit pe cand avea 10 ani
Donny van de Beek, urmărit de Manchester United şi Real Madrid. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Donny van de Beek este unul dintre cei mai talentaţi tineri mijlocaşi centrali din Europa, motiv pentru care giganţi ca Manchester United sau Real Madrid îl vor în curtea lor.

Ascensiunea olandezului a fost rapidă şi a culminat cu prezenţa lui în semifinalele Ligii Campionilor, din sezonul trecut, alături de colegii de la Ajax Amsterdam.

ADVERTISEMENT

Iar omul căruia îi datorează totul este Dennis Bergkamp, fostul star al „Portocalei Mecanice“ şi al Arsenalului fiind cel care a remarcat talentul lui Donny pe când acesta avea doar 10 ani.

Dennis Bergkamp, antrenor, mentor… socru?

În perioada în care a activat ca antrenor la grupele de copii ale lui Ajax Amsterdam, Bergkamp i-a ghicit viitorul strălucit lui van de Beek. Ruben Jongkind, fost conducător în academia Ajaxului a dezvăluit: „Bergkamp a fost cel care l-a văzut când avea doar 10 ani. ‘El (n.r. – Donny) va fi un jucător fantastic’, mi-a spus. Peste ani, i-am zis că eu nu am văzut potenţialul şi l-am întrebat cum şi-a dat seama“.

ADVERTISEMENT
Dennis Bergkamp şi Donny van de Beek
Dennis Bergkamp şi Donny van de Beek

Bergkamp l-a modelat pe tânărul mijlocaş, iar când a devenit secundul lui Frank de Boer la echipa mare, i l-a sugerat antrenorului. „Dennis îmi povestea entuziasmat despre un puşti talentat de la echipa lui de juniori. Era un băiat care îi aducea aminte de el însuşi la aceeaşi vârstă. A fost semnalul că trebuie să fiu atent. Era Donny“, a povestit şi de Boer.

În perioada în care Donny van de Beek se antrena sub comanda lui Dennis Bergkamp, tânărul mijlocaş a cunoscut-o şi pe fiica mentorului său, Estelle, de care s-a şi îndrăgostit. De vara trecută, cei doi formează un cuplu, şi nu unul oarecare. Sunt printre cele mai urmărite perechi din media olandeză.

ADVERTISEMENT
Donny şi Estelle la Paris. FOTO: instagram
Donny şi Estelle la Paris. FOTO: instagram

Cei doi nu se feresc să-şi arate dragostea şi de multe ori postează pe reţelele de socializare imagini din vacanţele lor sau mesaje pentru următorii lor. Estelle are 24 de ani şi şi-a petrecut copilăria la Londra, tatăl său jucând 11 ani pentru Arsenal, timp în care a câştigat de trei ori Premier League.

Estelle, la Ibiza. FOTO: instagram
Estelle, la Ibiza. FOTO: instagram
Dennis Bergkamp şi fiica ului, cu trofeul Premier League. FOTO: instagram
Dennis Bergkamp şi fiica ului, cu trofeul Premier League. FOTO: instagram
Dennis Bergkamp şi Estelle, acum. FOTO: instagram
Dennis Bergkamp şi Estelle, acum. FOTO: instagram

De la fermă pe ArenA

În momentul de faţă, Donny van de Beek este unul dintre cei mai curtaţi mijlocaşi din lume, cu nume mari precum Manchester United sau Real Madrid aflate pe urmele lui. Dar începuturile lui în fotbal puteau să nu fie. Dacă ar fi ascultat de mama lui Gerdina, Donny nu ar fi ajuns la fotbal. Ar fi rămas în ferma familiei.

ADVERTISEMENT

Ca puştan, nu puţine au fost dăţile în care a trebuit să hrănească animalele din gospodărie sau să ajute la alte treburi zilnice. Dar tatăl lui, Andre, a vrut să-şi vadă fiul pe terenul de fotbal. L-a înscris prima dată la Veensche Boys, în apropiere de Nijkerk, localitatea de baştină.

Talentul nativ l-a făcut remarcat, aşa că, înainte să împlinească 10 ani, era deja căutat de cluburi de tradiţie pentru a merge în academiile lor. A refuzat Utrecht, Feyenoord şi PSV, acceptând oferta Ajaxului, pentru că familia lui avea abonament anual pe Amsterdam ArenA.

Când idolul îţi laudă fiul

Ajuns în academia lăncierilor, a fost preluat de specialişti. Primul lucru de care avea nevoie: pregătire fizică. Provenea dintr-o zonă agricolă a Olandei şi avea forţă de fermier, dar trebuia să transpună totul în teren. Cu ajutorul celor din club, dar şi cu al altor specialişti din fotbal american şi judo, Donny van de Beek a devenit cel de acum, un tip bătăios şi tare pe picioare.

Clubul menţinea legătură permanentă cu părinţii copiilor din Academie, astfel că Andre van de Beek, tatăl lui Donny, a putut să-şi întâlnească idolul, pe mare Johan Cruyff. Nu mică i-a fost surpriza când legenda Ajaxului i-a povestit totul chiar despre Donny.

„A putut să-mi spună totul. Ştii cât de ciudat e ca idolul tău să ştie totul despre fiul tău. Cunoştea chiar şi cele mai mici detalii“, a povestit la un moment dat Andre. Acea întâlnire cu mare Johan a fost confirmarea de care tatăl lui Donny van de Beek mai avea nevoie pentru a şti că pe fiul său îl aşteaptă un viitor strălucit.

ADVERTISEMENT