News

Un fost atacant al Stelei acuzat de dopaj! E pe o listă cu nume mari

După ce sportivii ruşi au fost acuzaţi de dopaj în masă, mergându-se până la ideea că totul era sub controlul statului, hackerii ruşi au trecut la treabă, pentru a demonstra cât de curat...
Autor: Sorin Dumitrescu | 22.08.2017 | 16:21
Un fost atacant al Stelei acuzat de dopaj! E pe o listă cu nume mari

După ce sportivii ruşi au fost acuzaţi de dopaj în masă, mergându-se până la ideea că totul era sub controlul statului, hackerii ruşi au trecut la treabă, pentru a demonstra cât de curat este sportul din afara graniţelor Rusiei. Şi loviturile au venit rapid şi fără drept de apel, numele sonore scoase la iveală pentru dopaj, cunoscut, dar muşamalizat de către agenţia WADA, anul trecut fiind cele două surori Williams din lumea tenisului şi gimnasta americană Simone Biles.

Campania celor de la Fancy Bears, organizaţia de hackeri ruşi, continuă acum cu nume sonore din lumea fotbalului. Ruşii susţin că majoritatea celor aflaţi pe listă ar fi folosit substanţe interzise în scop terapeutic, în apropierea turneului final al CM din 2010, din Africa de Sud. Scop terapeutic înseamnă că medicii permit utilizarea unor substanţe interzise în mod normal, pentru că altfel sportivul cu pricina nu şi-ar putea ameliora sau vindeca problema de sănătate.

Dopaj în fotbal. Pe listă sunt şi foşti colegi ai unor români

Lista jucătorilor cuprinde nume binescunoscute, precum argentinienii Carlos Tevez, Juan Veron sau Walter Samuel, fost coleg cu Cristi Chivu la Roma, italianul de origine argentiniană Mauro Camoranesi, coechipier cu Adi Mutu la Verona şi la Juventus, olandezul Dirk Kuyt, care mai este şi acum în activitate, la fel ca şi Tevez. Toţi aceştia au fost absolviţi de vină din partea celei mai mari agenţii antidoping, WADA, pe baza faptului că au demonstrat că au luat substanţe respective la indicaţia medicilor, în scop terapeutic.

Dopaj in fotbal. Printre cei implicati e şi un ex jucator de la Steaua

Pe listă apare însă şi unul dintre atacanţii care au impresionat în prima noastră divizie, fiind golgeter la Steaua şi fiind foarte iubit de suporteri pentru faptul că era un personaj foarte sociabil. Cel în cauză tocmai a făcut subiectul unei posibile reveniri în fotbalul românesc: grecul Pantelis Kapetanos, care ar fi folosit medicamentul Celestone Soluspan, pe bază de betametazonă, un steroid injectabil intramuscular, indicat în ameliorarea afecţiunilor reumatice, a bolilor de piele şi a alergiilor. Kapetanos nu a jucat la turneul final al CM 2010 decât 30 de minute în meciul pierdut cu 2-0 în faţa Coreeii de Sud.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!