Fotbal international

Dopaj în tenis! Un jucător din Top 50, suspendat pentru cocaină

Lumea tenisului se confruntă cu un nou caz de dopaj. Jucătorul britanic Daniel Evans, fost numărul 41 în clasamentul ATP şi participant cu echipa Marii Britanii în Cupa davis, a fost depistat...
03.10.2017 | 20:03
Dopaj in tenis Un jucator din Top 50 suspendat pentru cocaina

Lumea tenisului se confruntă cu un nou caz de dopaj. Jucătorul britanic Daniel Evans, fost numărul 41 în clasamentul ATP şi participant cu echipa Marii Britanii în Cupa davis, a fost depistat pozitiv cu cocaină. Tenismenul britanic în vârstă de 27 de ani a fost prins la un control antidoping efectuat în luna aprilie, la turneul de la Barcelona. Evans, care în acest an a jucat prima sa finală din carieră la Sydney, va putea reveni în competiţii peste şase luni.

Daniel Evans a evoluat ultima oară la turneul de la Surbiton, la începutul lunii mai. El a jucat două meciuri de simplu pentru Marea Britanie în semifinala de Cupa Davis din 2015 cu Australia. În acel an, britanicii au câştigat pentru a zecea oară Salatiera de Argint. Evans se află acum pe locul 108 ATP, după ce în martie a avut cea mai bună clasare pe locul 41. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

În ultimii ani au existat mai multe cazuri de dopaj în tenis

Cel mai important caz de dopaj din tenis a atins-o pe rusoaica Maria Şarapova. Ea a fost depistată pozitiv cu meldonium la Australian Open în 2016 şi a fost suspendată 15 luni. Sportiva a precizat la momentul respectiv că substanţa este conţinută de un medicament pe care îl folosea de mai mulţi ani, la recomandarea medicilor săi.

Alţi jucăători de tenis depistaţi pozitiv în ultimii ani sunt argentinianul Mariano Puerta – finalist la Roland Garros în 2005, croatul Marin Cilici – învingător la US Open în 2014, sârbul Viktor Troicki – câştigător al Cupei Davis în 2010, bulgătoaica Sesil Karatancheva şi iberica Nuria Llagostera. Un caz aparte este cel al americanului Wayne Odesnik, care a fost suspendat până în 2030 pentru recidivă.

Tags: