ADVERTISEMENT
Cele mai citite

Au existat cazuri de dopaj la naţională? Mircea Sandu: “Să iasă şi să spună!”

Mircea Sandu, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, a comentat în legătură cu posibilitatea ca la echipa naţională a României să fi existat cazuri de dopaj.
Autor: Iuliana Spirache | 19.12.2017 | 21:22
Au existat cazuri de dopaj la naţională? Mircea Sandu:

Pompiliu Popescu, fostul medic de la echipa naţională a României, a dezvăluit că un antrenor i-a cerut să le dea jucătorilor medicamente interzise pentru a da randament în meciuri. Asta nu e tot! Şi anumiţi jucători i-au transmis acest lucru medicului, conform gsp. Fostul şef al FRF, a vorbit despre declaraţiile făcute de Pompiliu Popescu.

ADVERTISEMENT

“Întotdeauna, ce nu e permis e tentant. Dacă vorbim de marijuana, haşiş, heroină sau cocaină, aia e cu totul şi cu totul altceva. Dar în spurt sunt cu totul alte medicamente administrate […] La echipa naţională, îmi aduc aminte că a venit Dorinel Munteanu cu o listă de medicamente pe care le primea la club.

“Nu au ce căuta în sport cei care vor să păcălească!”

Cred că era la Koln. Am discutat cu antrenorii, cu Pompiliu Popescu şi am vrut neapărat să aducem medicamente permise la acea vreme, în 1994, 1995. Erau de la farmacie, fără niciun fel de probleme. Există medicamente validate, acceptate pe care fotbalişti le iau ca să se recupereze mai repede.

Dacă e vorba de doping, atunci cei care vor să păcălească nu au ce căuta în sport. Dacă a existat un antrenor care să ceară aşa ceva. Eu acum aud prima dată de acest lucru. Nu mi-a spus niciodată Pompiliu Popescu, până astăzi, în cei 20 şi ceva de ani, despre această fază.

ADVERTISEMENT

La jucători poate au fost şi chestii de băşcălie, dar dacă un antrenor i-a cerut să dopeze jucătorii, el trebuie să iasă şi să spună pentru că e un lucru foarte grav. Probabil pe moment te ajută, dar poate şi să te “ajute” şi să rămâi acolo”, a declarat Mircea Sandu în direct la Telekom Sport.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!