Life

Dorel Vișan, despre cea mai mare amărăciune a vieții. Ce-l supără pe marele actor

Dorel Vișan, fostul director al Teatrului Național Lucian Blaga din Cluj, nu-și mai găsește locul pe scenă, deși și-ar dori să mai joace la cei 84 de ani.
11.08.2021 | 15:50
Dorel Visan despre cea mai mare amaraciune a vietii Cel supara pe marele actor
ADVERTISEMENT

Actorul a vorbit recent despre cea mai mare amărăciune a vieții sale, mărturisind, cu mare durere în suflet, cât de multe regretă că nu mai muncește ca în trecut.

Poetul nu a mai urcat pe scenă de o perioadă lungă de timp. Dorel Vișan este unul din cei mai importanți actori de film din România, dar cu toate astea nu a mai prins de mult un rol.

ADVERTISEMENT

Are o reputație europeană foarte bună, artistul jucând în anul 1974, în comedia „Păcală”. Patru ani mai târziu a obținut un rol în „Între oglinzi paralele”, în regia lui Mircea Veroiu.

Actorul Dorel Vișan nu-și mai găsește locul pe scenă. Cum s-a ajuns în această situație

În momentul de față Dorel Vișan încearcă să-și ocupe timpul cu diferite activități, una dintre acestea fiind agricultura. Fostul profesor de la Universitatea Babeş-Bolyai face mai puțină cultură și are mai multă grijă de legumele din curtea casei sale.

ADVERTISEMENT

„Eu nu am timp liber, fac mai puțină cultură, în schimb fac agricultură. Am o grădină și o seră de care mă ocup, lângă Cluj. Nu mănânc decât legume cultivate de mine.

Nu compătimesc actorii care își plâng de milă pe la televizor, nu toți au pensii mici, sunt unii care au salarii bune. Trebuie să înțelegi, ca actor, ce favoruri faci tu pentru țară, și nu invers.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare durere a mea este că acum când am o ajungere culturală și de trecere a vremii, acum nu mai muncesc! Nu mă cheamă nimeni. Este o societate prost organizată. Omul dacă este scop, este personalitate.

Dacă este obiect, este persoană. Dacă nu înțelege libertatea și merge la cules de castraveți în Germania, devine forță de muncă. Nici persoană nu mai e”, a povestit actorul pentru ciao.ro.

ADVERTISEMENT

Dorel Vișan, despre cea mai importantă realizare a sa

În ceea ce privește cea mai mare realizare a vieții sale, Dorel Vișan spune că aceasta sunt copii. Artistul din „Moromeții” a fost căsătorit cu Maria, care din păcate, a plecat la Ceruri în urmă cu peste trei decenii.

Actorul nu a uitat-o nici acum pe cea care l-a sprijinit în cariera cinematografică, cea pe care o alinta „Mali”. Vedeta a recunoscut că soția l-a împins de la spate.

„Pot spune că cea mai mare realizare a mea sunt copiii!”, a mai adăugat Dorel Vișan, mai arată sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT
Tags: