Sport

Dorin Chioțea a demisionat! Schimbare la vârful Departamentului de Emisiuni și Știri Sportive TVR

Dorin Chioțea, șeful Departamentului de Emisiuni și Știri Sportive al televiziunii publice, și-a anunțat astăzi demisia, decizia sa având la origine faptul că a fost obligat să-și declare averea.
15.07.2022 | 14:15
Dorin Chiotea a demisionat Schimbare la varful Departamentului de Emisiuni si Stiri Sportive TVR
Dorin Chioțea a decis să renunțe la funcția de Director al Departamentului de Emisiuni și Știri Sportive TVR. Foto: facebook
ADVERTISEMENT

În august 2021, la doar câteva zile după de jurnalistul s-a întors de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Dorin Chioțea accepta propunerea de a deveni director al Departamentului de Emisiuni și Știri Sportive TVR. Astăzi însă, de ziua sa, și-a anunțat colegii că va demisiona din funcție. Și se va reîntoarce la poziția de reporter, pe care a ocupat-o anterior.

”O violare a intimității”, spune Chioțea despre obligația de a depune declarația de avere, care a reprezentat motivul demisiei

Potrivit ProSport, Dorin Chioțea a decis să renunțe la funcție pentru că a fost obligat să-și declare averea. Lucru cu care nu a fost de acord.

ADVERTISEMENT

”Nu m-a obligat nimeni să fac asta. E o decizie personală, care are rădăcini solide in obligația legală de a depune declarația de avere.

Familia mea consideră asta o violare a intimității. Vă mulțumesc pentru sprijin, dar si că m-ați suportat”, sună, potrivit sursei citate, mesajul trimis de Chioțea celor din TVR.

ADVERTISEMENT

Licenţiat în medicină în Bucureşti, Dorin Chioțea a intrat în presă şi a început ca reporter de sport la Ziua, acum 25 de ani, apoi a trecut la Libertatea (unde a ajuns şef la sport).

A urmat la Gazeta Sporturilor (ca redactor-şef adjunct) şi apoi aproape cinci ani redactor-şef la Pro Sport. Au urmat grupul Adevărul, ca redactor-şef al Diviziei Sport.

ADVERTISEMENT

În televiziune, a lucrat pentru Realitatea TV și Kanal D, iar din martie 2017 în TVR. Mai întâi la matinalul televiziunii publice, ca reporter al emisiunii (cu transmisiuni live, de pe teren, în fiecare ediţie), iar apoi ca prezentator al programului “Cu capu-n zori”.

Vara trecută, la doar câteva zile după de jurnalistul s-a întors de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a făcut parte din echipa TVR, a acceptat funcția de director al Departamentului de Emisiuni și Știri Sportive TVR. Îl înlocuia pe Eduard Dârvariu, la acea vreme Director TVR, care ocupa ca interimar şi această poziţie.

ADVERTISEMENT

”E o onoare pentru mine, având în vedere istoria Departamentului Sport din TV. O onoare care nu putea fi refuzată. Cu atât mai mult cu cât este vorba de un serviciu public.

Îmi propun să readuc strălucirea pe care sportul din TVR o merită. Avem cei mai buni comentatori, dar şi jurnalişti şi producători cu experienţe variate şi îndelungate”, declara, la acea vreme, pentru Pagina de Media, Chioţea.

ADVERTISEMENT
Tags: