News

Dorin Cioabă a transmis condoleanțe după moartea Reginei Elisabeta a II-a, printr-un mesaj pe TikTok: ”A fost și Regina noastră”

Dorin Cioabă, rege autointitulat al romilor, a ținut să transmită un mesaj de condoleanțe, la moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii
11.09.2022 | 19:27
Dorin Cioaba a transmis condoleante dupa moartea Reginei Elisabeta a IIa printrun mesaj pe TikTok A fost si Regina noastra
Dorin Cioabă, autointitulat Rege Internațional al Romilor, speră să colaboreze cu Regele Charles al III-lea al Marii Britanii / Foto: Facebook Dorin Cioabă
ADVERTISEMENT

Regele Cioabă a declarat că romii din toată lumea sunt alături de poporul englez și că o deplâng pe suverana britanică, mai ales că aceasta ”a fost și Regina lor”.

Dorin Cioabă, după moartea Reginei Elisabeta a II-a: ”Monarhia va avea mult de suferit”

”Noi, toți romii, o deplângem pe Regină, a fost și Regina noastră. Am învățat multe lucruri de la ea. Monarhia nu va mai fi ce a fost fără Regina Angliei. Vom vedea ce ne va rezerva timpul în viitor, dar vreau să știți cu toții că Monarhia fără Regina Angliei va avea mult de suferit”, a arătat regele Cioabă, într-un mesaj postat pe contul personal de TikTok.

ADVERTISEMENT

Cioabă: ”Romii sunt alături de poporul englez

Cioabă spune că drapelul Uniunii Internaționale a Romilor va fi arborat în bernă, în memoria Reginei Elisabeta a II-a.

”Casa Internațională a Romilor transmite condoleanțe poporului englez pentru marea suferință pe care aceștia au primit-o în urma morții Reginei Angliei. Vreau să știe tot poporul și întreaga comunitate din lume că romii sunt alături de poporul englez în această mare suferință prin care ei trec.

ADVERTISEMENT

Casa Regală Internațională transmite sincere condoleanțe, iar în semn de respect pentru monarhia englezească, Casa Regală a arborat steagul rromilor în bernă, steagul Uniunii Internaționale a Romilor”, a mai spus autointitulatul rege.

Liderul romilor vrea să colaboreze cu Regele Charles al III-lea

Dorin Cioabă a ținut, la final, să-l felicite pe Regele Charles al III-lea, care a succedat-o la tron pe mama lui. Liderul rom și-a arătat dorința ca cele două Case Regale să conlucreze.

ADVERTISEMENT

”Doresc să-l felicit pe noul Rege al Angliei și doresc să lucrăm împreună după ce se va instala”, a mai arătat Dorin Cioabă.

Florin Cioabă, primul rege al romilor

Dorin Cioabă a devenit lider al romilor în anul 2013, după moartea tatălui său. Florin Cioabă, tatăl lui Dorin, s-a autointitulat Rege Internațional al romilor în anul 1997, iar după moartea lui s-a iscat o dispută între cei doi fii ai săi, Dorin și Daniel, care nu știau cum să-i împartă ”titlurile monarhice”.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Dorin Cioabă a devenit Rege Internațional al Romilor, în timp ce Daniel Cioabă s-a ales cu titlul de Rege al Romilor din România și cu 80% din averea tatălui său.

ADVERTISEMENT