Life

Dorin Cioabă, reacție ironică și despre războiul din Ucraina. I-a felicitat pe romii care au furat un tanc rusesc: „Ciordit-ai tancu’ rușilor? Ciordit și topit!”

Dorin Cioabă, regele romilor, a avut o reacție ironică și asupra romilor care au furat un tanc rusesc, la începutul războiului din  Ucraina. Acesta a ținut să-i felicite.
09.12.2022 | 21:07
Dorin Cioaba reactie ironica si despre razboiul din Ucraina Ia felicitat pe romii care au furat un tanc rusesc Ciorditai tancu rusilor Ciordit si topit
Ce a scris Dorin Cioabă despre romii care au furat un tanc rusesc, în războiul din Ucraina. Sursa foto: youtube, facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O nouă ironie a lui Dorin Cioabă iese la iveală, după cea prin care i-a îndemnat pe romi să mănânce lebedele din Austria. La începutul războiului din Ucraina, el i-a felicitat pe romii care au furat un tanc rusesc.

Cum i-a felicitat Dorin Cioabă pe romii din Ucraina care au furat un tanc al rușilor

Pe pagina personală de facebook, Dorin Cioabă și-a imaginat un dialog cu conaționalii ucraineni: ”I-am intrebat: Ciordit-ai tancu’ rușilor? Ciordit și topit! Să numere încă o data, bine, rușii tancurile, romii se jură ca nu le-au luat ei. Haz de necaz…”, potrivit stirilekanald.ro

ADVERTISEMENT

De curând, Dorin Cioabă a provocat noi hohote de râs după ce a scris tot pe pagina sa de facebook faptul că romii din Austria ar trebui să lase fără pene lebedele din Austria și să le servească, țară din cauza căreia România nu a putut intra în spațiul Schengen.

”Vor fi numai Pene de lebădă în toată Austria, pentru ce au făcut României. Au cautat-o cu lumânarea.

ADVERTISEMENT

Romii mei, nu puteți sa le aduceți in tara lebedele ca nu suntem în Schengen, dar le vom servi la ei acasă. S-au pus cu cine nu trebuie. Asta le va durea cel mai tare”, a scris Dorin Cioabă, folosindu-se, de fapt, de un fake news din anul 2003, în care ”The Sun” inventa că romi din România au mâncat lebede de pe un lac din Viena, într-un articol intitulat ”Friptură de lebădă: Imigranți care fură păsările Reginei pentru grătar”.

Au furat sau nu romii ucraineni un tanc rusesc

Referitor la întâmplarea cu tancul ”furat”, totul a avut loc în luna februarie, la câteva zile după ce Rusia a invadat Ucraina. Într-un filmuleț devenit viral, un bărbat dintr-o localitate din sudul Ucrainei apare ca strecurându-se printre soldații ucraineni și legând un tanc rusesc de un tractor, pe care mai apoi l-a pornit.

ADVERTISEMENT

Ulterior, un soldat apare fugind în spatele său pentru a-l opri, dar etnicul ucrainean i-a spus: ”Nu ştii când ai nevoie de ele să mergi după lemne”, a fost replica romului.

”Ai noștri tractează un BTR, cred că pentru fier vechi… Bun lucru fac băieții noștri, nu știi cum îți trebuie să mergi cu el după lemne”, se aude și vocea unui țăran ucrainean într-o filmare.

ADVERTISEMENT

După acest episod, o asociație care reprezintă romii din Ucraina a transmis că persoanele în cauză nu au vrut decât să oprească inaintarea armatei ruse.

ADVERTISEMENT