ADVERTISEMENT
Life

Dorin Cioabă, regele romilor, de urgență la spital, confirmat cu coronavirus. Două rude de-ale sale au murit în martie de Covid

Autor: Dan Suta | 23.07.2020 | 19:46
Dorin Cioabă, regele romilor, de urgență la spital, confirmat cu coronavirus. Două rude de-ale sale au murit în martie de Covid
Dorin Cioabă are coronavirus. Sursa foto: știrileprotv.ro

Dorin Cioabă, regele romilor, a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, asta după ce două dintre rudele sale au decedat din cauza bolii Covid.

ADVERTISEMENT

Dorin Cioabă are coronavirus

Cioabă a ajuns de urgență la spital, cu dificultăți respiratorii. În prezent, este internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu acolo unde primește toate îngrijirile medicale.

Regele romilor, cum este supranumit, și-a făcut testul luni și a ieșit pozitiv, notează digifm.ro.

ADVERTISEMENT

Dorin Cioabă ar fi participat la o petrecere la sfârșitul săptămânii trecute unde, evident, nu s-a respectat nicio măsură impusă de autorități, de vreme ce a ieșit de acolo infectat.

Regele romilor, adunare în focarul de la Argeș, deși i-au murit două rude

Unchiul și mătușa regelui romilor decedaseră în luna martie din cauza Covid-19.

De altfel, în județul Argeș, acolo unde ar fi avut loc adunarea unde s-a infectat Cioabă, este unul dintre focarele actuale, orașul Pitești riscând să fie închis de autorități din cauza numărului mare de cazuri din ultimele zile.

ADVERTISEMENT

La Argeș au fost luate câteva măsuri pentru a preîntâmpina închiderea de tot a orașului pentru o perioadă: au fost suspendate toate târgurile, iar ștrandurile au fost închise în Pitești.

„Se dispune suspendarea tuturor evenimentelor publice de tip târg, bâlci şi alte asemenea, precum şi activitatea de agrement în spaţii de tip piscină, bazin de înot, cu excepţia activităţilor fizice desfăşurate, potrivit legii, de către sportivii de performanţă, în toate localităţile judeţului Argeş, în perioada 23.07. – 09.08.2020, cu posibilitatea de prelungire a duratei în funcţie de evoluţia fenomenului Covid 19.

ADVERTISEMENT

Administratorii societăţilor comerciale care deţin terase a căror activitate a fost redeschisă pe perioada stării de alertă vor proceda la reducerea programului de funcţionare a acestora până la ora 22.00 în cursul săptămânii şi ora 23.00 în zilele de sâmbătă şi duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire şi de către clienţi a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii”, au declarat ieri autoritățile din Pitești.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!