Life

Dorin Cioabă, regele romilor, de urgență la spital, confirmat cu coronavirus. Două rude de-ale sale au murit în martie de Covid

23.07.2020 | 19:46
Dorin Cioaba regele romilor de urgenta la spital confirmat cu coronavirus Doua rude deale sale au murit in martie de Covid
ADVERTISEMENT

Dorin Cioabă, regele romilor, a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, asta după ce două dintre rudele sale au decedat din cauza bolii Covid.

Dorin Cioabă are coronavirus

Cioabă a ajuns de urgență la spital, cu dificultăți respiratorii. În prezent, este internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu acolo unde primește toate îngrijirile medicale.

ADVERTISEMENT

Regele romilor, cum este supranumit, și-a făcut testul luni și a ieșit pozitiv, notează digifm.ro.

Dorin Cioabă ar fi participat la o petrecere la sfârșitul săptămânii trecute unde, evident, nu s-a respectat nicio măsură impusă de autorități, de vreme ce a ieșit de acolo infectat.

ADVERTISEMENT

Regele romilor, adunare în focarul de la Argeș, deși i-au murit două rude

Unchiul și mătușa regelui romilor decedaseră în luna martie din cauza Covid-19.

De altfel, în județul Argeș, acolo unde ar fi avut loc adunarea unde s-a infectat Cioabă, este unul dintre focarele actuale, orașul Pitești riscând să fie închis de autorități din cauza numărului mare de cazuri din ultimele zile.

La Argeș au fost luate câteva măsuri pentru a preîntâmpina închiderea de tot a orașului pentru o perioadă: au fost suspendate toate târgurile, iar ștrandurile au fost închise în Pitești.

ADVERTISEMENT

„Se dispune suspendarea tuturor evenimentelor publice de tip târg, bâlci şi alte asemenea, precum şi activitatea de agrement în spaţii de tip piscină, bazin de înot, cu excepţia activităţilor fizice desfăşurate, potrivit legii, de către sportivii de performanţă, în toate localităţile judeţului Argeş, în perioada 23.07. – 09.08.2020, cu posibilitatea de prelungire a duratei în funcţie de evoluţia fenomenului Covid 19.

Administratorii societăţilor comerciale care deţin terase a căror activitate a fost redeschisă pe perioada stării de alertă vor proceda la reducerea programului de funcţionare a acestora până la ora 22.00 în cursul săptămânii şi ora 23.00 în zilele de sâmbătă şi duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire şi de către clienţi a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii”, au declarat ieri autoritățile din Pitești.

ADVERTISEMENT

 

 

 

Tags: