Fotbal intern

Dorin Goian este categoric. “FCSB este Steaua. Ăsta e marele derby cu Dinamo!”

29.07.2018 | 11:41
Dorin Goian este categoric FCSB este Steaua Asta e marele derby cu Dinamo
ADVERTISEMENT

Dorin Goian este categoric. Fostul fundaş al roş-albaştrilor este convins că indiferent de actele care sunt acum în favoarea celor de la CSA Steaua, totuşi Steaua adevărată este echipa lui Gigi Becali.

Chiar dacă Marius Lăcătuş conduce proiectul celor de la CSA Steaua din Liga 4, indiferent de situaţia actuală, Dorin Goian consideră că Steaua adevărată este la Gigi Becali, iar meciul FCSB-Dinamo, de duminică seară, de la ora 21:00, este adevăratul mare derby al României.

ADVERTISEMENT

Dorin Goian este categoric. “FCSB este Steaua. Ăsta e marele derby cu Dinamo!”

Contactat de către FANATIK.RO, Dorin Goian, 37 de ani, ne-a vorbit despre meciurile împotriva lui Dinamo, pe care le-a jucat în tricoul roş-albaştrilor, despre actuala echipă a lui Nicoale Dică, dar şi despre planurile sale de viitor. “Indiferent de ce spun unii sau ce acte arată alţii Steaua adevărată este FCSB. Gigi Becali a oferit continuitate fotbalului stelist, iar fotbalul steliştilor murea cu adevărat dacă Gigi nu se implica la Steaua începând cu anul 2002. Nu ştiu de unde atâta răutate din partea unora faţă de Gigi Becali. Fiecare om greşeşte în viaţă, dar dacă Gigi nu era, atunci noi nu mai jucam niciodată o semifinală de cupă europeană. Nu mai umpleam cel mai mare stadion al României. Vreau să îmi arătaţi voi mie în zilele noastre vreo echipă din România care mai poate să facă performanţa pe care am făcut-o noi în 2006 cu Gigi Becali patron”, şi-a început discursul Goian.

 Dorin Goian este categoric. Fostul funda al roş-albaştrilor este faultat de un adversar
Dorin Goian este categoric. Fostul fundaş al roş-albaştrilor este faultat de un adversar

În continuare, Dorin Goian, 37 de ani, a vorbit şi despre meciul de duminică seară, de pe Naţional Arena, de la ora 21:00, dintre FCSB-Dinamo. “Când am spus că FCSB este Steaua înseamnă că meciul de duminică seară este marele derby al României. Nu am nimic cu echipa pregătită de Marius Lăcătuş în Liga 4, chiar îl respect foarte mult pe Lăcătuş, dar sunt sigur că multă lume gândeşte ca mine. Consider că Nicoale Dică o să facă treabă bună în acest sezon şi o să le dea la foarte mulţi oameni peste nas. Jucătorii lui Dică au valoarea şi forţa necesară ca să câştige meciul cu Dinamo. Îmi place foarte mult fundaşul central Planic. Este un fundaş cu simţul porţii şi din acest motiv Dică îl trimite uneori în atac pe finalul unor partide. Planic este unul dintre cei mai buni fundaşi din fotbalul românesc. Controlează foarte bine mingea   şi are un joc aerian foarte bun. Le voi ţine steliştilor pumnii strânşi pentru meciul de duminică seară”, a spus Goain.

ADVERTISEMENT

Goian este sigur. “FCSB este Steaua!”

Dorin Goian şi-a amintit şi despre confruntrile pe care le-a avut cu Dinamo din postura de fotbalist al roş-albaştrilor. “Mereu au fost meciuri tari între Steaua şi Dinamo, dar mi-a rămas în minte mai special acel meci din Ghencea pe care noi l-am terminat la egalitate cu Dinamo, scor 2-2. În acel meci eu am marcat, dar nu de asta mi-a rămas mie în minte jocul respectiv. A fost primul meci derby pe care eu l-am jucat împotriva fratelui meu Lucian Goian. Şi eu, dar şi el am fost atunci titulari. În fotbalul românesc au mai fost perechi de fraţi, dar aceşti fraţi au jucat mulţi dintre ei la aceeaşi echipă, nu ca adversari. Vă daţi seama ce greu îmi era la fazele fixe să mă lupt împotriva fratelui meu? Acelaşi sentiment îl avea şi el. Nu ne-a fost absolut deloc uşor să jucăm unul împotriva altuia. Sunt sigur că el duminică seară o să ţină cu Dinamo, iar noi o să fim iar adversari. Nu avem ce să facem. Eu rămân cu Steaua, iar el cu Dinamo”, a spus Goian.

Dorin Goian este categoric. Fostul fundaş al roş-albaştrilor se salută cu fratele său
Dorin Goian este categoric. Fostul fundaş al roş-albaştrilor se salută cu fratele său după meciul Steaua-Dinamo, scor 2-2

În final, fostul internaţional a vorbit şi despre planurile sale de viitor. “Momentan sunt antrenor împreună cu Daniel Bălan la Rădăuţi în Liga 3. Am fost la Bucureşti joi şi am susţinut examenul pentru obţinerea Licenţei A. Îţi dai seama că îmi doresc ca într-o zi să antrenez în Liga 1 Betano, dar nu mă grăbesc. Am decis să pornesc de jos şi să fac totul pas cu pas. Am avut o ofertă şi de la FRF de la U 17, dar nu s-a mai concretizat. Mă înţeleg bine cu Daniel Bălan la Rădăuţi, iar între noi nu există titulatura de antrenor principal şi antrenor secund”, a încheiat Goian.

ADVERTISEMENT
Dorin Goian este categoric. Fostul fundaş al roş-albaştrilor se află în tricoul echopei naţionale
Dorin Goian este categoric. Fostul fundaş al roş-albaştrilor se află în tricoul echipei naţionale

110 meciuri a jucat Goian pentru Steaua

6 goluri a marcat Goian pentru Steaua

60 de selecţii a strîns Goian pentru echipa naţională

5 goluri a înscris Goian pentru echipa naţională a României