Fotbal intern

Dorin Goian, ironic la adresa echipei lui Gigi Becali: „Steaua, pardon, FCSB!” Exclusiv

13.03.2021 | 09:57
Dorin Goian ironic la adresa echipei lui Gigi Becali Steaua pardon FCSB Exclusiv
Dorin Goian, ironic la adresa echipei lui Gigi Becali: „Steaua, pardon, FCSB!” Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dorin Goian îi „înțeapă” pe cei de la FCSB înaintea meciului cu CSA Steaua și e ironic la adresa echipei lui Gigi Becali, pentru care a și jucat: „Steaua, pardon, FCSB!”.

Fostul mare fundaș central al FCSB și al echipei naționale a prefațat confruntarea inedită dintre Ianis Hagi și Nicolae Stanciu din cupele europene, unde cei doi au strălucit.

ADVERTISEMENT

„Goe” a analizat lupta la titlu din Casa Pariurilor Liga 1 și a vorbit de asemenea despre acomodarea lui Dennis Man în Serie A, a cărei absență consideră că se vede meci de meci în jocul echipei lui Toni Petrea.

Dorin Goian își înțeapă fosta echipă înaintea partidei cu CSA Steaua: „FCSB, pardon, Steaua!”

Dorin Goian așteaptă cu mare interes duelul din liga a treia dintre FCSB II și CSA Steaua pe care îl consideră unul extrem de interesant, mai ales că Gigi Becali a renunțat la câțiva jucători importanți pentru meciul cu UTA, care vor fi prezenți la partida din Ghencea: „Vor face tot ce le stă în putere să îi oprească pe cei de la CSA Steaua din drumul spre promovare și de aceea este meciul foarte interesant. Va fi un meci extrem de interesant. Un duel de orgolii foarte mari! Păcat că se joacă fără spectatori. Dacă FCSB a decis să trimită jucători la echipa a doua și regulamentul le permite asta nu văd care e problema. Vor juca la Liga a treia. Sunt orgolii mari”, a spus fostul jucător pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Întrebat pe ce echipă o consideră adevărata Steaua, Goian a declarat că orice va spune se va interpreta, iar suporterii celor două echipe îl vor taxa indiferent de tabara pe care o va alege: „Nu pot să răspund la întrebarea asta pentru că tot timpul când am făcut-o mi-am primit carne în frigider ori de la unii ori de la alții! Așa că îi las pe ei să decidă prin tribunale care și cum. Dorin Goian a jucat la Steaua București! La Steaua București!”, a mai spus fostul jucător al FCSB.

Dorin Goian a evitat un răspuns direct și despre decizia pe care ar lua-o în cazul în care ar primi o ofertă din partea lui George Ogăraru, respectiv CSA Steaua: „M-a întrebat extrem de multă lume acest lucru! Orice aș răspunde se va interpreta (n.r. râde): „Dorin Goian se cere la Steaua!”, a spus sincer acesta.

ADVERTISEMENT

Dorin Goian știe care e principalul dezavantaj al FCSB în lupta la titlu cu CFR Cluj: „Contează deja!”

Dorin Goian a remarcat faptul că FCSB suferă după plecarea lui Dennis Man, ceea ce ar putea fi impediment major în lupta la titlu cu rivala CFR Cluj: „Contează deja. A plecat pe o sumă fabuloasă și cred că orice patron de club l-ar fi vândut. Acum FCSB trebuie să se concentreze pe câștigarea campionatului cu jucătorii pe care îi are”.

„Goe” a analizat lupta la titlu și vede o luptă în trei până la finalul campionatului, însă și-a ironizat fin fosta echipă cu care a obținut cele mai mari performanțe din carieră: „O luptă echilibrată. Cred că Steaua, pardon, FCSB, Craiova și CFR Cluj sunt echipele care se vor bate până la final pentru câștigarea campionatului. Nu degeaba sunt singurele echipe calificate deja matematic în play-off”, a subliniat Goian.

ADVERTISEMENT

Dorin Goian apreciază jocul lui Olimpiu Moruțan, dar nu i-a uitat nici Florin Tănase și Florinel Coman, care în opinia sa pot face diferența în anumite momente de joc: „Îmi place Moruțan. Are momente în care joacă foarte bine. Și Tănase. Sunt jucători care pot face diferența în anumite momente. Plus Florinel Coman. Sunt jucători interesanți. Echipa totuși cred că va face diferența pentru că eu cred că nici FCSB nici CFR Cluj nu au jucători atât de talentați încăt să poată fi decisivi la câștigarea titlului”, a mai declarat Goian.

Dorin Goian, fost jucător la Palermo, a vorbit și despre transferul lui Man: „S-au plătit mulți bani, ai un salariu bun și tu trebuie să te adaptezi!”

Dorin Goian a jucat nu mai puțin de 30 partide pentru Palermo în Serie A între 2009 și 2011. Fostul internațional român consideră că Dennis Man va trebui să se adapteze cât mai rapid la rigorile Serie A, chiar dacă acest campionat este sau nu potrivit pentru el: „Când ești jucător profesionist nu poți să spui dacă e un campionat potrivit pentru tine sau nu. S-au plătit foarte mulți bani pe tine, ai un salariu bun și tu trebuie să te adaptezi cât mai repede în așa fel încât să joci bine, chiar dacă nu ți se potrivește ca stil! Ăsta este fotbalul din Vest”, a spus lucrurilor pe nume Goian.

„Ministrul Apărării” care făcea un cuplu de excepție cu Sorin Ghionea la FCSB nu crede că echipa lui Toni Petrea are problemă în apărare, însă e convins că va fi un compartiment care poate face diferența la finalul campionatului: „Văd că și FCSB-ul a început să primească din ce în ce mai puține goluri. Va fi echilibrat. Niciun meci nu seamănă cu celălalt. Apărarea poate fi criteriul principal în această luptă la titlu, mai ales că CFR ia gol foarte greu”.

Fundaș central de meserie, fostul fotbalist a vorbit și despre Denis Haruț, care poate juca atât ca stoper cât și în banda dreaptă, însă e convins că jucătorul mai are nevoie de timp de acomodare: „Cu siguranță. La FCSB nu e deloc ușor. Antrenorul știe cel mai bine unde dă cel mai bun randament: în centru sau în banda dreaptă. În timp va știi exact. Jocurile vor decide la momentul potrivit. A fost alegerea lui. El știe cel mai bine de ce a refuzat în primă fază să vină la FCSB”.

Pe Goian îl lasă rece incidentul lui Florinel Coman și nu consideră că e un subiect pe care el ar trebui să îl abordeze în vreun fel: „Nu mă interesează absolut deloc ce a făcut Florinel Coman cu permisul. E problema lui și nu are rost să îmi dau eu acum cu părerea despre problemele lui”.

„Eu mi-am luat toate licențele! Fotbalul din România nu mai e ce a fost, ca multe altele de altfel. Am avut ofertele de liga a treia, dar momentan nu vreau să mai antrenez la acest nivel” – Dorin Goian

  • 136 de meciuri a jucat Dorin Goian pentru FCSB între 2004 și 2009
  • 100.000 de dolari a plătit Gigi Becali pentru transferul fundașului central de la FCM Bacău
  • 2.000.000 de euro a plătit Palermo către FCSB pentru transferul lui Goian
  • 3 calificări consecutive în Liga Campionilor are „Goe” cu FCSB
  • 14 goluri a marcat stoper-ul în tricoul roș-albastru

  • (P) Cota BETANO pentru CSA Steaua – FCSB 2: 1,44 este cota pentru “ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT