Sport

Dorin Mateuț, operat de urgență imediat după Crăciun: ”Nu își simțea piciorul”

Fostul mare jucătorul al lui Dinamo, Dorin Mateuț, se confruntă cu probleme medicale și a fost nevoit să se opereze imediată după Crăciun.
29.12.2022 | 20:50
Dorin Mateut operat de urgenta imediat dupa Craciun Nu isi simtea piciorul
Fostul mare jucătorul al lui Dinamo, Dorin Mateuț, se confruntă cu probleme medicale și a fost nevoit să se opereze imediată după Crăciun
ADVERTISEMENT

Fostul mijlocaș de buzunar care a plecat în Italia imediat după Revoluție a povestit cum a ajuns să poarte un cercel în ureche.

Imediat după Crăciun, Dorin Mateuț a fost supus unei operații

În vârstă de 57 de ani, Dorin Mateuț a fost nevoit să-și anuleze vacanța pe care o avea programată imediat după Crăciun împreună cu soția, deoarece a fost nevoit să se opereze de urgență la picior din cauza unor cheaguri.

ADVERTISEMENT

”Am fost și eu luată prin surprindere de tot ce s-a întâmplat. Înțeleg că tata avea niște probleme la picior, că acuza niște dureri la genunchi în ultimele zile, despre care a spus și nu prea. Mama și tata urmau să plece în vacanță, de pe 30 decembrie, timp de două săptămâni.

E vorba despre niște cheaguri de sânge pe care tata le avea la picior. Erau vreo șase-șapte la număr. Ieri (n.r. – miercuri), în cadrul unei intervenții reușite au fost eliminate. Deci tata ieri a fost operat, o operație de două ore, este în afara oricărui pericol, a fost o intervenție ușoară. Astăzi vine acasă, și-a anulat vacanța.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu se aștepta, dar nu își simțea piciorul, nu a băgat de seamă, a spus că îi trece, dar se pare că a fost ceva destul de serios. Acum este în afara oricărui pericol. Nu a existat posibilitatea de a-i fi amputat piciorul, în niciun caz, dar erau aceste cheaguri de sânge”, a declarat fiica sa, Natalia Mateuț, pentru Spy News.

Mateuț a jucat la Cupa Mondială din 1990

Dorin Mateuț a fost ales ”fotbalistul român al anului” în 1988, când îi devansa pe Gică Hagi, Miodrag Belodedici, Marius Lăcătuș sau Ioan Ovidiu Sabău. Un an mai târziu, fostul mijlocaș a reușit să câștige ”Gheata de Aur” a Europei, trofeu acordat celui mai prolific marcator de pe continent.

ADVERTISEMENT

La nivel de echipă națională, Dorin Mateuț a îmbrăcat în 56 de ori tricoul României, pentru care a marcat 10 goluri, și a evoluat la turneul final al Cupei Mondiale din 1990. La Dinamo, el evoluat în 146 de meciuri și a marcat 88 de goluri.

Mateuț și-a început cariera la Corvinul Hunedoara pentru a juca apoi la Dinamo, Real Zaragoza, Brescia și Reggiana. Pe final de carieră s-a întors în România și a mai jucat un sezon în tricoul ”câinilor” și unul la Sportul Studențesc.

ADVERTISEMENT

Dorin Mateuț este căsătorit cu Mădălina. Fire discretă, soția fostului fotbalist a fost extrem de apreciată atunci când a apărut într-o fotografie postată de fiica sa, Natalia, pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT