Fotbal international

Dorin Rotariu, meci de vis cu Manchester United! Duelurile românilor pe Old Trafford. CFR Cluj, singura echipă care a învins

19.09.2019 | 14:02
Dorin Rotariu meci de vis cu Manchester United Duelurile romanilor pe Old Trafford CFR Cluj singura echipa care a invins

Dorin Rotariu se pregătește pentru debutul în acest sezon de Europa League. Astana, echipa la care este legitimat, va evolua în grupa L, alături de Manchester United, Partizan Belgrad și AZ Alkmaar. Prima înfruntare pentru Rotariu va fi chiar pe “Old Trafford”, iar rezultatul ultimilor români care au jucat pe “Teatrul Viselor” oferă speranțe. CFR Cluj a fost ultima echipă de club din România care a înfruntat Manchester United și s-a impus cu 1-0.

Dorin Rotariu se duelează cu United pe “Teatrul Viselor”

Astana va debuta în acest sezon din Europa League împotriva celor de la Manchester United (joi, ora 22:00). Singurul fotbalist român din lotul formației din Kazahstan, fostul dinamovist Dorin Rotariu, va avea astfel șansa de a repeta meciul istoric realizat de ultima echipă de club din România care a jucat pe “Old Trafford”.

  • Manchester United – CFR Cluj 0-1, 5 decembrie 2012

În sezonul 2012 – 2013 al Ligii Campionilor, CFR Cluj era trimisă în grupa H, alături de Manchester United, Galatasaray și Braga. Cu United deja calificată, clujenii se deplasau în Anglia în ultimul meci din faza grupelor și câștigau cu 1-0, după reușita de la distanță a lui Luis Alberto.

Dorin Rotariu a întâlnit CFR Cluj în turul 1 preliminar din Liga Campionilor. Sursă Foto: Sportpictures
Dorin Rotariu a întâlnit CFR Cluj în turul 1 preliminar din Liga Campionilor. Sursă Foto: Sportpictures

Stanciu și Chipciu, învinși în prelungiri. Chivu, umilit!

Nicolae Stanciu și Alexandru Chipciu au fost ultimii fotbaliști români care au jucat pe “Teatrul Viselor”. În sezonul 2016 – 2017, Anderlecht, echipa celor doi români, ajungea în sferturile de finală din Europa League și urma să întâlnească Manchester United. După 1-1 în Belgia, Chipciu începea titular duelul de pe Old Trafford, în timp ce Nicolae Stanciu intra pe teren în minutul 64 al întâlnirii care avea să se decidă în prelungiri.

  • Manchester United – Anderlecht 1-2 (după prelungiri), 20 aprilie 2017

Superioritatea englezilor s-a văzut în cele 30 de minute de timp suplimentar, iar golul lui Marcus Rashford din minutul 107 ruina speranțele celor doi internaționali români.

Nicolae Stanciu, în Manchester United - Anderlecht. Sursă Foto: Hepta
Nicolae Stanciu, în Manchester United – Anderlecht. Sursă Foto: Hepta

Cristi Chivu a trăit un adevărat coşmar în sezonul 2006-2007, atunci când Roma a evoluat în sferturile Champions League la Manchester. A fost 7-1 (!) pentru “diavolii roşii”, fostul căpitan al României suferind cea mai mare înfrângere din cariera de jucător.

  • Manchester United – Roma 7-1, 10 aprilie 2007

Mircea Lucescu, eliminat din sferturile Ligii

Mircea Lucescu s-a confruntat cu Manchester United în sferturile ediției 1998 – 1999 a Ligii Campionilor. Inter Milano mergea pe Old Trafford pentru prima manșă a dublei, însă Diavolii Roșii au învins cu un sec 2-0 și rezultatul de 1-1 din returul din Italia consemna eliminarea din Champions League. United avea să câștige finala acelei ediții, după celebra finală cu Bayern Munchen, decisă de un gol marcat de Ole Gunnar Solskjaer în minutul 93.

  • Manchester United – Inter 2-0, 3 martie 1999

Dinamo și Oțelul nu au avut nicio șansă

Dinamo se întâlnea cu Manchester United în preliminariile Ligii Campionilor, ediția 2004 – 2005. După 1-2 la Bucureşti, pe fostul “Lia Manoliu” dinamoviștii aveau să piardă și în Anglia, scor 3-0, în faţa unei echipe în care începea să strălucească Cristiano Ronaldo.

  • Manchester United – Dinamo 3-0, 25 august 2004
  • Manchester United – Oțelul Galați 2-0, 2 noiembrie 2011

Oțelul Galați s-a confruntat cu Manchester United în 2011. După ce au luat titlul în Casa Pariurilor Liga 1, gălățenii antrenați de Dorinel Munteanu au obținut calificarea automată în grupele Ligii, dar nu făcut niciun punct într-o grupă cu echipa condusă la vremea aceea de Sir Alex Ferguson, Benfica și Basel. Oțelul a fost învinsă cu același scor de United în ambele înfruntări, 0-2.