Fotbal international

Dorin Rotariu, prezentat oficial la noua lui echipă! Ce transfer a ratat fostul dinamovist în această iarnă

26.02.2019 | 14:23
Dorin Rotariu prezentat oficial la noua lui echipa Ce transfer a ratat fostul dinamovist in aceasta iarna
ADVERTISEMENT

Dorin Rotariu a fost prezentat oficial la noua lui echipă! Fostul dinamovist a semnat în Kazahstan cu FC Astana un contract pe 4 ani de zile. Atacantul român a avut un traseu interesant. A fost achiziţionat de FC Bruges de la Dinamo, pentru 2,2 milioane de euro, la începutul anului 2017. Nu a rupt gura târgului și a ajuns în cele din urmă la AZ Alkmaar, sub formă de împrumut, în prima parte a acestui sezon. Nici aici nu a reușit să se impună.

Rotariu a fost la un pas și de liga a doua din Germania acolo unde Arminia Bielefeld l-a dorit, însă atacantul român nu a trecut vizita medicală. ”Din cauza anomaliilor apărute la vizita medicală nu va mai exista un transfer în această iarnă”, declara purtătorul de cuvânt al nemţilor, Daniel Mucha.

ADVERTISEMENT
Dorin Rotariu, prezentat oficial la noua lui echipă! Rotariu
Dorin Rotariu a evoluat ultima oară pentru AZ Alkmaar

Dorin Rotariu, prezentat oficial la noua lui echipă!

Unul dintre impresarii lui Rotariu, Dragoș Boboc a dezvăluit că nemții s-au folosit de acest tertip pentru a încerca să scadă prețul clauzei de cumpărare: “Nu e nimic adevărat, e o prostie. El a mers patru ore cu maşina, după care a făcut vizita medicală. Ei au zis că au găsit ceva în neregulă la inimă, dar l-au verificat din nou şi nu era nimic. Când au văzut lucrul ăsta, au vrut să schimbe datelele din contract. Au cerut să fie scăzut preţul la clauza de cumpărare, dar cei de la Brugge n-au acceptat”, a spus în replică la comunicatul nemilor, impresarul Dragoş Boboc.

În toată această perioadă, Rotariu a fost dorit şi de două cluburi din România, FCSB și U Craiova. Le-a refuzat pe ambele din dorința de a continua în străinătate. În cele din urmă, atacantul s-a înțeles cu Astana, cel mai puternic club din Kazahstan la ora actuală, câștigând de fiecare dată titlul de campioană în ultimii cinci ani.

ADVERTISEMENT
  • 9 prezențe are Dorin Rotariu în echipa națională a României