Fotbal international

Dorin Rotariu, prezentat oficial la AZ Alkmaar: “Am un feeling bun!”

21.07.2018 | 15:13
Dorin Rotariu prezentat oficial la AZ Alkmaar Am un feeling bun

Dorin Rotariu, atacantul celor de la Club Brugge, și-a găsit un nou angajament, după ce în ultimele săptămâni ajunsese în atenția celor de la FCSB.

UPDATE, ora 14:50. Dorin Rotariu a fost prezentat oficial la AZ Alkmaar. Fotbalistul a mers cu iubita lui, Floris, la prezentare.

“Am un feeling bun în legătură cu AZ. Cred că putem reuși lucruri mari împreună, alături de colegi, club și fani. Eu dau totul pentru echipa la care joc și voi lupta pentru a putea atinge obiectivele”, Dorin Rotariu

“Dorin e un jucător de picior stâng foarte creativ, ofensiv. L-am adus pentru flancul drept. Are o viteză foarte bună, dă și goluri. Se potrivește stilului nostru. E genul de jucător pentru care vine publicul la stadion”, a declarat Max Huiberts, director sportiv AZ.


Rotariu nu mai era dorit de Brugge, în ciuda unui sezon bun la Mouscron în care reușise 11 goluri și 5 pase decisive. Performanța sa nu i-a înduplecat însă pe belgieni, care au decis să nu îl ia în considerare pe Rotariu pentru sezonul viitor. El nu a fost în cantonamentul echipei și a ratat chiar și meciul amical cu FCSB, terminat cu scorul de 1-1, în care Florin Tănase a ratat penalty-ul care ar fi adus victoria. Astfel, după lungi căutări, Dorin Rotariu și-a găsit echipă.

Dorin Rotariu și-a găsit echipă după ce a refuzat FCSB

Potrivit site-ului olandez voetbalkrant.com, Dorin Rotariu a fost împrumutat pe o perioadă de un sezon de către cei de la AZ Alkmaar, iar anunțul va fi făcut oficial în cursul de zilei de astăzi (sâmbătă, 21 iulie). Dorin Rotariu refuză astfel FCSB, formație care are mare nevoie de întăriri în atac după plecarea lui Budescu și exilul impus lui Denis Alibec. În ciuda interesului arătat de clubul roș-albastru, Dorin Rotariu a rămas ferm pe poziții.

“Este adevărat, m-au contactat cei de la FCSB. Am discutat cu ei, le-am spus clar că prioritatea mea este să continui în străinătate. M-au înțeles. Cam asta a fost discuția. Acum aștept oferte din străinătate, vreau să rămân aici”, a declarat Dorin Rotariu în urmă cu o săptămână.

Dorin Rotariu a ajuns la Brugge în ianuarie 2017 de la Dinamo, când a fost transferat pentru suma de 2,2 milioane de euro. El a jucat însă doar 12 meciuri pentru clubul belgian, perioadă în care a înscris un gol şi a oferit 3 pase decisive. Alkmaar a fost surpriza campionatului olandez în sezonul precedent, terminând pe poziţia a treia.

1,5 milioane de euro este cota lui Dorin Rotariu, potrivit transfermarkt.de

5 selecții și un gol marcat are Dorin Rotariu la echipa națională a României