Fotbal international

Dorin Rotariu, trofeu alături de Astana! Fostul dinamovist a luat Supercupa în Kazahstan

03.03.2019 | 15:13
Dorin Rotariu trofeu alaturi de Astana Fostul dinamovist a luat Supercupa in Kazahstan
ADVERTISEMENT

Fostul jucător al dinamoviștilor, Dorin Rotariu a câștigat un prim trofeu alături de FC Astana! Atacantul a debutat cu dreptul pentru noua lui echipă care a reușit să-și adjudece și supercupa în Kazahstan după ce aluat titlul. Astana s-a impus cu 2-0 în fața celor de la Kairat. Rotariu a intrat pe teren încă din primul minut și a fost înlocuit în prelungirile partidei când ecuația meciului era deja rezolvată.

Dorin Rotariu, trofeu alături de Astana!

A fost a patra supercupă câștigată în istorie de FC Astana, după trofeele luate 2011, 2015 și 2018. Junior Kabananga a reușit să amrcheze ambele goluri pentru echipa lui Rotariu. Atacantul congolez a deschis scorul în minutul 7 şi tot el a dublat avantajul în repriza a doua. De remarcat că Supercupa reprezintă practic deschiderea sezonului în Kazahstan.

Prima etapă din ”Premier League” se va disputa weekend-ul viitor. Astana va juca de data aceasta pe propriul teren, împotriva celor de la Aktobe. Trupa din Kazahstan l-a adus pe Rotariu chiar în această iarnă. Pentru patru ani de zile a semnat fostul atacant al grupării din Ștefan cel Mare. Și Gigi Becali l-a dorit pe jucător, dar Rotariu a refuzat-o pe FCSB.

Dorin Rotariu, trofeu alături de Astana! Rotariu
FC Astana, deținătoarea trofeului în Supercupa Kahazstanului

Peste 2 milioane de euro a plătit FC Bruges celor de la Dinamo în ianuarie 2017 pentru atacant. Ajuns la gruparea belgiană, Rotariu nu a reușit să impresioneze și a prins destul de rar echipa. Între timp, Rotariu plecase în Olanda, acolo unde evolua sub formă de împrumut pentru AZ Alkmaar. Nici aici nu a avut evoluții prea bune și cota lui a scăzut destul de mult. Un milion de euro a plătit Astana pentru el.

ADVERTISEMENT

Dorin Rotariu a fost la un pas să ajungă în liga a doua din Germania. Arminia Bielefeld l-a dorit pe atacantul român, dar acesta nu a trecut vizita medicală. ”Din cauza anomaliilor apărute la vizita medicală nu va mai exista un transfer în această iarnă”, declara purtătorul de cuvânt al nemţilor. În replică, agentul jucătorului a precizat că reprezentanții germanilor s-au folosit de un tertip pentru a încerca să scadă prețul clauzei de cumpărare.

  • 9 prezențe are Dorin Rotariu în echipa națională a României