Fotbal international

Dorin Rotariu, vedeta unui reportaj în Olanda. Ce planuri are pentru viitorul sezon

Autori: Eduard Nicolae Popa, Ionut Neamţu | 25.08.2018 | 16:57
Dorin Rotariu, interviu pentru cei de la AZ Alkmaar

Dorin Rotariu a fost vedeta unui reportaj al celor de la AZ Alkmaar. Fotbalistul român a vorbit despre planurile sale de viitor, dar și din acest sezon, în care a debutat deja în prima ligă din Olanda.

Interviul acordat de fostul fotbalist de la Dinamo a beneficiat de o ambianță specială, el fiind plimbat pe o barcă cu motor prin canalurile care înconjoară orașul Alkmaar. Dorin Rotariu  susține că se va acomoda ușor în Olanda și în orașul în care urmează să locuiască.

„Voi urma cursuri pentru a învăţa limba olandeză, probabil chiar de săptămâna viitoare.Am locuit în Bucureşti. Un oraş mare cu trafic intens la fel ca Amsterdam. Ma voi acomoda uşor aici. Am prieteni şi familie acasă. Când te întreabă cineva ce îţi lipseşte de acasă, cred că acesta este primul gând. Atunci când am decis însă să fac fotbal ştiam că va trebui să fac sacrificii dacă vreau să reuşesc şi să ajung un fotbalist de top. Pentru asta trebuie să-ţi părăseşti ţara şi oraşul în care ai trăit. Sunt obişnuit cu ideea asta”, a susținut, cu sinceritate, Rotariu.

Dorin Rotariu, vedeta unui reportaj în Olanda: „Fiecare om are momente haotice în viața lui”

În reportaj, Dorin Rotariu a vorbit și despre greșelile pe care le-a făcut în trecut, dar și despre speranțele sale față de noul sezon din Olanda: „Când ma uit la trecutul meu încerc să învăţ din greşelile mele. Viaţa e scurtă aşa că nu trebuie să faci prea multe greşeli. Privesc spre viitor cu optimism şi vreau să fac lucruri foarte bune aici la AZ. Fiecare om are momente dificile în viaţa lui, momente haotice. Dar la un moment dat ai nevoie de cineva sau ceva care să te facă să te relaxezi să te simţi în siguranţă. Nu vreau să promit prea multe, pentru că vreau să arăt ceea ce pot mai întâi. Voi încerca să vorbesc mai mult pe teren decât în afara lui”

Portret | Rotariu

?? Dorin: "Wil slagen als topvoetballer."

Gepostet von AZ Alkmaar am Samstag, 25. August 2018

Dorin Rotariu are 23 de ani şi a fost împrumutat de Club Brugge la AZ Alkmaar în această vară, după ce sezonul trecut a jucat tot sub formă de împrumut la Mouscron. În Belgia, nepotul fostului internațional român Iosif Rotariu a marcat 12 goluri. De serviciile sale s-au interesat în această vară și cei de la FCSB. Tânărul fotbalist le-a tăiat-o însă scurt celor de la vicecampioana României: “Este adevărat, m-au contactat cei de la FCSB. Am discutat cu ei, le-am spus clar că prioritatea mea este să continui în străinătate. M-au înțeles. Cam asta a fost discuția”, a spus Rotariu, care în cele din urmă a ajuns în prima ligă din Olanda.

Dorin a debutat deja la AZ Alkmaar. El a  evoluat 53 de minute în turul doi preliminar din Europa League şi câte 14 minute în partidele de campionat cu NAC Breda şi FC Emmen, ambele câştigate la scor de fosta campioană a Olandei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!