Sport

Dorin Șerdean, decizie radicală după ce a vândut pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo. Anunțul Curții de Apel

Dorin Șerdean a vândut pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo, iar acum a decis să înceteze lupta în instanță cu gruparea din Liga 2 Casa Pariurilor.
24.03.2023 | 15:52
Dorin Serdean decizie radicala dupa ce a vandut pachetul majoritar de actiuni de la Dinamo Anuntul Curtii de Apel
Dorin Șerdean a vândut pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo, iar acum a decis să înceteze lupta în instanță cu gruparea din Liga 2 Casa Pariurilor. Sursă foto: Facebook Radio Dinamo 1948
ADVERTISEMENT

Pe 24 februarie, FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Șerdean și-a cedat pachetul de 72,72% de acțiuni, iar clubul din Ștefan cel Mare a fost preluat de firma Red&White în schimbul sumei de 500 de mii de euro.

Dorin Șerdean a renunțat la procesul împotriva clubului Dinamo

La o lună după ce Dinamo a fost preluată de noul grup de investitori, fostul acționar majoritar Dorin Șerdean a renunțat la procesul deschis pe 17 noiembrie 2022 în care contesta planul de reorganizare modificat aprobat de Adunarea Generală a Creditorilor.

ADVERTISEMENT

”Apelantul a depus la dosar cerere de renunțare la judecată și la dreptul pretins”, se arată în motivarea Curții de Apel prin care se suspendă judecata apelului depus de Dorin Șerdean, după ce Tribunalul București i-a respins în prima instanță contestația.

În acest proces, fostul acționar majoritar a cerut ca sumele de bani prin care suporterii au ținut Dinamo pe linia de plutire să nu fie recunoscute drept creanțe în noul plan de reorganizare al clubului.

ADVERTISEMENT

În cazul în care acest lucru s-ar fi întâmplat, fanii din APCH/DDB urmau să-l deposedeze pe Șerdean de acțiuni și să devină acționari majoritari, cu 98%. Acest lucru nu mai este de actualitate, după vânzarea clubului.

Șerdean continuă procesul cu APCH

În schimb, Dorin Șerdean a hotărât să continue procesul cu suporterii dinamoviști. Acțiunea a fost începută pe 4 noiembrie 2022, iar acesta a solicitat dizolvarea APCH pentru că urmăreşte un alt scop decât cel pentru care s-a constituit.

ADVERTISEMENT

”Juridic, ei funcționează ca o asociație. Ca un ONG. ONG-urile nu se înscriu la Registrul Comerțului. Se înscriu la judecătorii. În statut, există obiectul de activitate și scopul pentru care a fost creată asociația respectivă”, spunea Șerdean la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

În primul termen din acest proces, care a avut loc la mijlocul lunii februarie, instanța de la Judecătoria Sectorului 2 a decis amânarea cauzei. Următorul termen de judecată în această speță este pe 15 mai.

ADVERTISEMENT

Nicolae Badea a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, că Dorin Șerdean nu a renunțat doar la pachetul de acțiuni deținut la Dinamo, ci și la banii pe care trebuia să-i primească după ce câștigase procesul cu clubul.

ADVERTISEMENT