Fotbal intern

Dorin Șerdean, noi dezvăluiri despre situația de la Dinamo: „El este omul din umbră”

29.09.2020 | 11:59
Dorin Serdean noi dezvaluiri despre situatia de la Dinamo El este omul din umbra
ADVERTISEMENT

Dorin Șerdean a făcut noi dezvăluiri despre situația de la Dinamo. Noul președinte executiv din „Groapă” a făcut lumină în cazul restanțelor salariale de la club.

De asemenea, Șerdean a vorbit și despre cum au pornit negocierile pentru preluarea lui Dinamo de către investitorul spaniol Pablo Cortacero.

ADVERTISEMENT

Dinamo are doar cinci puncte după primele cinci etape ale noului sezon, dar obiectivul clubului este unul clar și anunțat de toată lumea din club: play-off-ul Ligii 1.

Dorin Șerdean, noi dezvăluiri despre situația de la Dinamo: „El este omul din umbră”

Noul președinte executiv din șoseaua Ștefan cel Mare a povestit cum au decurs negocierile purtate de investitorii reprezentați de spaniolul Pablo Cortacero pentru preluarea clubului Dinamo. Șerdean a fost cel care a discutat cu spaniolii și le-a prezentat clubul, înainte ca aceștia să cumpere pachetul majoritar de acțiuni.

ADVERTISEMENT

Deși au ieșit la înaintare doar Rufo Collado și Pablo Cortacero, Șerdean a dezvăluit că în spatele proiectului s-a aflat Juan Jose Melero Marin, un fost conducător de la Getafe și Almeria. La Getafe a jucat și a antrenat și actualul tehnician dinamovist, Cosmin Contra.

„Cosmin Contra nu se știa cu noii investitori, ci doar cu domnul Juan Jose Melero. Prin intermediul domnului Melero s-a cunoscut cu Pablo Cortacero. Inițial, discuțiile au fost între mine și domnul Melero. Timp de 5 luni am vorbit zilnic la telefon cu Melero și cu investitorii.

ADVERTISEMENT

Trei luni am lucrat singur în România pe partea de consultanță. Eu sunt dinamovist din copilărie, îmi doream mai mult pentru acest club și am suferit în ultimii ani, ca suporter.

Așa a vrut Dumnezeu, să îl cunosc pe domnul Melero. El este omul din umbra acestui proiect legat de Dinamo. Împreună, am găsit acest investitor dispus să facă un proiect mare la Dinamo. Există un proiect pe care îl vrem implementat aici în România, cu oameni profesioniști aduși din Spania.

ADVERTISEMENT

Alex Couto va fi directorul general al clubului Dinamo, în locul lui Bogdan Bălănescu. Nu știu dacă Bălănescu mai rămâne, este decizia domnului Cortacero. El a fost aseară la meci, nu a fost dat afară. E adevărat că va fi înlocuit, a declarat și Pablo Cortacero asta.

De asemenea, este și Rufo Collado, avem antrenor cu portarii spaniol, preparator fizic spaniol, oameni la scouting spanioli. Asta spune multe despre investitor.

Vrea să facă din Dinamo un club mare cu performanțe naționale și internaționale. Anul acesta, obiectivul este play-off-ul. Cupa României e și ea interesantă, e cel mai scurt drum spre Europa. Și e și un trofeu bun, de suflet pentru toți iubitorii fotbalului din România

Dinamo a funcționat pe avarii timp de ani de zile, dar are nevoie de departamente serioase, așa că se vor crea noi departamente. Inclusiv de marketing.

Cristi Borcea nu se implică la Dinamo, nu dă prime și nici nu este apropiat de spanioli. Doar ne-am văzut o dată și și-a exprimat entuziasmul că vor veni investitori noi, dar nimic mai mult. Nu are niciun fel de implicare la club”, a spus Dorin Șerdean la ProX.

De asemenea, Șerdean a comentat și problema salariilor restante de la club. Președintele executiv al alb-roșiilor a anunțat că cea mai mare parte a restanțelor au fost plătite și că sunt aproape de a fi rezolvate și litigiile cu foștii angajați ai clubului.

„Situația a fost extrem de grea. În august, am adus tot clubul într-o situație rezonabilă. În septembrie, s-au adus pe parte sportivă salariile la zi până la 1 august. Tot în septembrie, am adus la zi partea administrativă. Cei de acolo sunt la zi, până la 1 septembrie.

Mai sunt niște restanțe din august, dar sunt jucători care au venit la noi în 15-20 august, deci ar avea de primit sume nu foarte mari, e mai puțin de o lună. Cam asta e toată marea întârziere cu plățile. 

Au început să se facă plățile și către cei cu care aveam litigii: Prunea, Nistor, Uhrin, Mihalcea. Câteva probleme deja sunt complet rezolvate”, a adăugat Șerdean.

Ce transferuri mai face Dinamo și ce se întâmplă cu bugetul: „E o realitate nouă la club. Mai vin trei străini”

Salariile mari ale jucătorilor nou veniți la Dinamo au reprezentat și ele un subiect intens discutat în ultima vreme. Trecerea bruscă de la situația critică din sezonul trecut, când Dinamo a fost aproape de retrogradare, la cea actuală cu jucători veniți pe salarii destul de mari, a ridicat semne de întrebare în rândul suporterilor.

Dorin Șerdean a clarificat problema și susține că salariile pe care le oferă Dinamo nu sunt mai mari decât cele pe care le pot oferi alte cluburi din Liga 1, precum CFR, FCSB sau Universitatea Craiova.

„Vor mai veni jucători buni, trebuie întărit jocul echipei ca să intrăm în play-off. Cel puțin trei jucători vor mai veni. E o schimbare la Dinamo. Mai sunt cluburi care plătesc jucătorii foarte bine. E neobișnuit să vezi că Dinamo plătește salarii bune jucătorilor buni.
Este o altă realitate, dar ne dorim altceva și avem un proiect serios. Lucrăm la bugetul de transferuri, nu este nimic definitivat. Suntem în lucru cu tot ce înseamnă buget, nu pot înainta niciun fel de cifre. 
În august, au fost discuții pentru câțiva jucători din România, în momentul de față nu pot să confirm sau să infirm că ne interesează jucători din Liga 1. Dar sigur este că vor veni trei jucători străini. Decizia de a nu-l păstra pe Diego Capel a aparținut antrenorului.”, a mai spus Șerdean.

Ce se întâmplă cu stadionul Dinamo: „Poate amânarea Euro 2020 este un semn”

Și stadionul Dinamo reprezintă o problemă foarte mare pentru club, iar „câinii” vor neapărat să aibă o arenă nouă în Ștefan cel Mare.

„Lucrăm la întâlnirea pe care ar trebui să o avem cu dl. Ministru de Interne despre stadion. Am mai avut două întâlniri anterioare cu domnia sa. Ultima întâlnire cu președintele CS Dinamo a fost acum două săptămâni. Toată lumea este interesată de proiect.

Un termen rezonabil de timp ar fi 2021 pentru începerea lucrărilor la stadion. Este o problemă de natură juridică. Ar trebui să se pună la masă toți factorii implicați în problemă și să găsim o soluție care să mulțumească pe toată lumea. Nu este normal ca dinamoviștii să sufere si să nu aibă stadion, mai ales că se putea acum, cu acest eveniment.

Poate amânarea Euro 2020 din cauza pandemiei e un semn și putem recâștiga timpul pierdut. Stadionul nu a fost o condiție la preluarea clubului, dar investitorul e foarte interesat de acest aspect. Vorbim despre un proiect legat de Academia Dinamo, de copii și juniori. În Spania sunt copiii educați în cadrul cluburilor de la vârsta de 5 ani. Tot proiectul se bazează pe copii, pe educarea lor și în teren și în afara terenului.

Academia lui Dinamo trebuie să se dezvolte la ea acasă, în Parcul Sportiv Dinamo. Acolo am început, acolo vom exista tot timpul și acolo trebuie să continuăm. Vom juca pe Arena Națională atât timp cât se va putea. După 1 ianuarie nu mai avem cum să jucăm acolo.

Sper ca această perioadă să fie una de tranziție și să avem un stadion nou în cel mai scurt timp, adică în 2-3 ani. În acest timp, o să jucăm pe Arena Națională. Cu FCSB suntem oaspeți, dar am fost anunțați că vom juca pe Arena Națională.

Este o variantă și Arcul de Triumf. A fost acolo și domnul Cortacero la prima vizită. Stadionul arată bine, e într-o zonă bună, apropiată de zona noastră, avem suporteri mulți acolo. Am prefera Arena Națională, mai ales dacă s-ar putea juca cu spectatori”, a mai spus Dorin Șerdean.

Pentru Dinamo, urmează sâmbătă meciul cu FCSB, de la ora 21:00. Partida contează pentru etapa a șasea a Ligii 1 și se va disputa pe Arena Națională.
ADVERTISEMENT