Sport

Dorin Șerdean nu renunță la Dinamo: „Sper să fiu repus în funcție”

Fostul președinte al lui Dinamo își caută dreptatea în instanță: „Mi-au fost acceptate probele. Sper să fiu repus în funcție”.
25.06.2021 | 19:29
Dorin Serdean nu renunta la Dinamo Sper sa fiu repus in functie
ADVERTISEMENT

Deși ne mai desparte foarte puțin timp de startul noului sezon competițional, situația este în continuare dramatică la Dinamo. În timp ce fanii acționari așteaptă aprobarea cererii de intrare în insolvență, Dorin Șerdean încearcă să ajungă din nou la conducerea clubului.

Demis în ianuarie 2021 din funcția de președinte executiv, acesta își caută dreptatea în instanță. Pentru moment, nu a obținut decât o amânare, dar e convins că la următorul termen, pe 15 octombrie, va avea câștig de cauză.

ADVERTISEMENT

Între timp, jucătorii se pregătesc în Turcia, sub comanda lui Dusan Uhrin, iar DDB face eforturi disperate să găsească resurse pentru plata salariilor restante și deblocarea transferurilor.

Continuă haosul la Dinamo. Dorin Șerdean vrea să revină în funcție

A fost fixat un termen de probatoriu. Mi-au fost acceptate probele pe care le-am propus. Clubul nu susține nimic. Au schimbat avocații, au zis că nu-i mai reprezintă. Un tertip.

ADVERTISEMENT

S-a fixat termen pe 15 octombrie în vederea administrării probatoriului. Evident, sper să fiu repus în funcție. Vedem ce se va întâmpla”, a declarat Dorin Șerdean pentru gsp.ro.

Suporterii acționari, noi detalii despre situația din Ștefan cel Mare

Așa cum FANATIK a anunțat încă de la începutul lunii iunie, procedura de insolvență rămâne singura soluție pentru salvarea clubului. Concret, aceasta elimină artificial o bună parte din restanțele salariale către foștii jucători și oferă posibilitatea de reziliere a contractelor care nu mai pot fi onorate.

ADVERTISEMENT

În așteptarea aprobării solicitării depuse vineri, 25 iunie, fanii acționari au dezvăluit principalele probleme cu care se confruntă echipa la ora actuală. „Ce ne-a transmis Dușan tuturor câinilor După cum știți, Dinamo a plecat în cantonament, în Turcia. Sunt 27 de jucători, plus Dușan și staff-ul. Mulți dintre jucători și-au depus memorii, iar pentru Deian și Anton există oferte, deci e posibil să plece.

Înțelegeți situația în care se află Uhrin!? Antrenorul pregătește în Turcia o echipă de care nu știe ce se va alege la întoarcere. La amicalul cu Galata, pe 27, va introduce un prim 11 fără a avea certitudinea că jucătorii vor mai fi la Dinamo în iulie. 

ADVERTISEMENT

Și totuși omul acesta, un profesionist desăvârșit, care a acceptat provocarea (nebună) de a salva Dinamo de la retrogradare, s-a urcat în avion. Câți ar fi făcut-o!? Dușan a cerut însă o discuție înainte, cu cei care l-au adus.

Cu singura entitate care se încăpățânează să țină clubul în viață. I-am prezentat atât situația exactă în care se află Dinamo, cât și soluțiile pentru a putea începe campionatul. Un singur lucru ne-a cerut Dușan! Indiferent de soluția pe care se va merge, să depunem toate eforturile pentru ca el să își mai poată face meseria. 

Există inclusiv varianta ca DDB să lase Dinamo să cadă, însă evident că nu o luăm în calcul. Vom lupta până la capăt! Iar lupta noastră, astăzi, este aceea de a reuși să îl păstrăm pe Uhrin la Dinamo, pentru că avem mare nevoie de el!

Pentru ca acest lucru să se întâmple, e obligatoriu să rezolvăm două probleme. 1. Să achităm salarii, pentru ca jucătorii să își retragă memoriile. 2. Să deblocăm transferurile Prima problemă nu poate fi rezolvată fără implicarea suporterilor.

DDB a demarat deja discuții cu parteneri ai lui Dinamo. DDB caută soluții și în altă parte, batem în continuare la uși, unele se deschid, altele nu, câteva ne-au fost trântite în nas. Nu-i nimic, ne-am asumat, Dinamo va trăi!

Până una alta, cea mai sigură cale de a reuși să ducem Dinamo mai departe rămânem noi, suporterii săi. Haideți să împărțim povara pe cât mai mulți umeri”, se arată în comunicatul transmis de DDB.

ADVERTISEMENT