Sport

Dorin Șerdean, surprins de Fanatik la un eveniment în București. Omul care se vrea acționar majoritar la Dinamo a mers să asculte un mare campion. Foto

Controversatul personaj Dorin Șerdean, care a câștigat în instanță dreptul de a fi acționar majoritar la Dinamo, a fost surprins de FANATIK la un eveniment sportiv din București.
04.05.2022 | 17:57
Dorin Serdean surprins de Fanatik la un eveniment in Bucuresti Omul care se vrea actionar majoritar la Dinamo a mers sa asculte un mare campion Foto
Controversatul personaj Dorin Șerdean, care a câștigat în instanță dreptul de a fi acționar majoritar la Dinamo, a fost surprins de FANATIK la un eveniment sportiv din București. Sursă foto: Facebook Radio Dinamo 1948
ADVERTISEMENT

Şerdean este unul dintre oamenii de încredere ai lui Pablo Cortacero, cel care a preluat Dinamo în august 2020. Ibericul nu a investit niciun euro la club şi a dus formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare pe buza falimentului.

Dorin Șerdean, prezent la ceremonia de deschidere a Superbet Chess Classic București

Așteptat cu banii la Dinamo pentru a arăta că are forța de a fi un adevărat acționar majoritar, Dorin Șerdean a apărut la ceremonia de deschidere a  Superbet Chess Classic București, prima etapă din 2022 în Grand Chess Tour, eveniment care se desfășoară la Palatul Parlamentului.

ADVERTISEMENT

FANATIK nu a ratat ocazia de a-l poza pe omul de afaceri, care stătea liniștit în sală și asculta discursul lui Garry Kasparov, considerat cel mai mare șahist din toate timpurile și care a fost invitat special la turneul de excepție organizat la București.

Dorin Șerdean eveniment București

Dacă Pablo Cortacero este dat dispărut, Dorin Şerdean “dă târcoale” din nou pe la Dinamo, la aproape un an de la intrarea în insolvenţă şi preluarea administraţiei de Iuliu Mureşan, administrator special, şi RTZ, administratorul judiciar, reprezentat de Răzvan Zăvăleanu.

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei săptămâni, Şerdean s-a prezentat la sediul din Bucureşti al firmei RTZ pentru a discuta cu Răzvan Zăvăleanu, dar acesta a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că în acel moment nu se afla la birou, iar apoi nu a mai fost căutat.

De ce nu poate deveni Șerdean acționar la Dinamo

În acte, Dorin Șerdean este acționarul majoritar al clubului Dinamo, după ce instanța a validat cedarea de către Pablo Cortacero a pachetului majoritar către omul de afaceri din Alba Iulia. El nu a fost recunoscut de suporterii-acționari din Asociația Doar Dinamo București, însă a acționat clubul în judecată și a câștigat procesul.

ADVERTISEMENT

Acesta își pregătește revenirea în structura de conducere a ”câinilor”, unde a fost președinte executiv în perioada cea mai neagră din istoria clubului, în vremea în care Pablo Cortacero se considera patronul grupării din Ștefan cel Mare.

În opinia fostului mare jucător al ”câinilor”, Ioan Andone, Șerdean nu poate prelua clubul întrucât are o datorie neachitată către fostul patron al lui Dinamo, Ionuț Negoiță. ”Eu nu înțeleg chestia asta. Nici nu s-au plătit acțiunile spre Negoiță. Din ce știu, trebuie să se plătească acțiunile către Negoiță, două milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Ei au adus 550.000 de euro în club, ce a cumpărat Șerdean? 25%? Ei întâi trebuie să-i dea banii lui Ionuț Negoiță, apoi să discute că vor pe X sau pe Y în locul lui Iuliu Mureșan. Eu nu înțeleg lucrurile astea. Ai cumpărat cu 25% dintr-o sumă. E ca și cum ai cumpărat o casă cu 25% din sumă și spui că ești proprietar. E legal așa ceva? Nu e, în opinia mea”, a spus Andone.

ADVERTISEMENT