Fotbal intern

Dorinel Munteanu a votat la alegerile parlamentare 2020! Candidează la un loc în Senat

06.12.2020 | 14:57
Dorinel Munteanu a votat la alegerile parlamentare 2020 Candideaza la un loc in Senat
Dorinel Munteanu a votat la alegerile parlamentare 2020! Candidează la un loc în Senat. FOTO: Facebook Dorinel Munteanu
ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu (52 de ani) a mers să voteze la alegerile parlamentare din acest an. Antrenorul ocupă primul loc pe lista candidaților PMP (Partidul Mișcarea Populară) pentru Senat în județul Cluj.

Cel mai selecționat fotbalist din istoria naționalei Româiei, cu 134 de prezențe sub „tricolor”, Dorinel nu este la prima experiență politică. Fostul internațional a candidat, din partea aceluiași partid, pentru un loc în Consiliul Local al municipiului Galați, dar nu a avut sorți de izbândă la alegerile locale din septembrie.

ADVERTISEMENT

Astfel, antrenorul care a luat titlul cu Oțelul în 2011, a decis să candideze pentru Senatul României. Fostul mijlocaș crede că poate ajuta enorm fotbalul prin implicarea sa în politică.

Dorinel Munteanu a ieșit la vot! Fostul internațional candidează pentru un loc în Senat

Dorinel Munteanu a dat exemplul Ungariei, vecinii noștri dezvoltându-și infrastructura, după ce politicul și-a îndreptat atenția către sport.

ADVERTISEMENT

„Poate pentru mulți a fost o surpriză de proporții să audă că Dorinel vrea să fie senator, dar, repet, cred că pot să ajut și fotbalul și sportul. Eu nu voi fi ca alți politicieni care intră în Parlament fără să-și dorească să facă ceva, ci doar să bifeze prezențe acolo.

În plus, nu văd nicio strategie din partea României pentru sport, pentru fotbal, nimic! Mă uit la Ungaria, cat de mult sprijină sportul ca politică națională, și iată că se văd rezultatele”, a declarat Dorinel Munteanu în momentul în care și-a anunțat candidatura.

ADVERTISEMENT

Ce sportivi mai sunt pe lista candidaţilor la alegerile parlamentare 2020

Dorinel Munteanu nu este singurul om din lumea fotbalului care participă la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Adrian Neaga (41 de ani) este pe prima poziție pe lista candidaților PER (Partidul Ecologist Români) pentru senat în județul Argeș. „România sănătoasă” este sloganul fostului atacant de la FCSB sau FC Argeș.

Un alt sportiv român implicat în politică este Daniel Ghiță (39 de ani). Probabil cel mai bun kickboxer român din istorie, „The Savage Samurai” ocupă primul loc pe lista candidaților PSD (Partidul Social Democrat) pentru Camera Deputaților în județul Ilfov.

ADVERTISEMENT

Fost vicecampion Glory și luptător K1, Daniel Ghiță nu e deloc străin de politică. În trecut, fostul SPP-ist a fost membru în Partidul România Unită.

ADVERTISEMENT