Fotbal intern

De ce a fost demis Dorinel Munteanu de la Chiajna. Care sunt jucătorii de la care a plecat scandalul

09.01.2019 | 16:06
Dorinel Munteanu a plecat de la Chiajna după ce s-a certat cu conducerea. El a cerut ca mai mulți jucători să plece

Dorinel Munteanu a fost demis de la Concordia Chiajna, după o neînțelegere cu președintele clubului Cristi Tănase. Cel mai selecționat fotbalist din istoria naționalei României a ales să plece de la clubul ilfovean după ce oficialul Chiajnei nu a acceptat „lista neagră” a lui Dorinel. FANATIK a aflat care sunt cei trei jucători pe care Munteanu dorea să îi îndepărteze de la club.

Cei trei veterani la care a vrut tehnicianul român să renunțe sunt veteranii Marian Cristescu, Andrei Prepeliță și Ștefan Bărboianu. Cristescu este căpitanul echipei și a sosit la Chiajna în vara lui 2015, de la Dinamo București, din postura de jucător liber de contract. În stagiunea precedentă, fotbalistul de 33 de ani a marcat 9 goluri, în timp ce în acest sezon a adunat 15 meciuri, fără să aibă însă vreo reușită.

Marian Cristescu, unul dintre jucătorii pe care Dorinel nu i-a mai vrut la Concordia

Dorinel Munteanu a fost demis pentru că a vrut să dea afară veteranii de la Chiajna

Ștefan Bărboianu este și el un alt jucător ajuns la Concordia Chiajna după ce a trecut în mai multe rânduri pe la Dinamo București. De altfel, chiar de la Dinamo a venit la echipa ilfoveană, tot în vara lui 2015. Fundașul dreapta de 30 de ani a adunat în acest sezon 11 meciuri, fără mari realizări în tricoul Concordiei.

Ultimul, dar nu cel din urmă, Andrei Prepeliță a ajuns în Ilfov la mijlocul sezonului precedent și i-a ajutat să evite retrogradarea în play-out-ul sezonului precedent. Fostul campion al României alături de FCSB, ajuns la vârsta de 33 de ani, a vrut să își relanseze cariera la Chiajna, dar nu a reușit să aibă prestații prea bune în actuala stagiune. „Prepe” a strâns numai un gol în 18 partide în actuala stagiune la Chiajna.

Andrei Prepeliță, unul dintre jucătorii de care Dorinel Munteanu a vrut să scape de la Chiajna

Dorinel Munteanu, palmares slab la Concordia Chiajna

Dorinel Munteanu a ajuns pe banca celor de la Concordia Chiajna la mijlocul lunii septembrie. El a preluat Chiajna în etapa a 9-a și a avut parte de două victorii și un egal în primele 3 partide, inclusiv meciul câștigat de ilfoveni în deplasare, în fața celor de la FCSB, scor 1-0. Aceea avea să fie însă ultima victorie pentru Munteanu la Chiajna, echipă care a încheiat anul 2018 cu șapte înfrângeri consecutive.

În locul lui Dorinel Munteanu a fost numit antrenor la Concordia Chiajna tehnicianul Adrian Falub. Acesta are de gestionat o situație sensibilă, dat fiind faptul că trupa ilfoveană se află pe locul 13 în clasamentul Ligii 1 Betano, cu 17 puncte.