Sport

Dorinel Munteanu, surprins de selecționarea lui Enes Sali: „Rădoi a vrut să puncteze la capitolul imagine” Exclusiv

Dorinel Munteanu e puțin sceptic cu privire la convocarea lui Enes Sali, un puști de doar 15 ani, pentru meciurile decisive cu Islanda și Liechtenstein.
09.11.2021 | 13:47
Dorinel Munteanu surprins de selectionarea lui Enes Sali Radoi a vrut sa puncteze la capitolul imagine Exclusiv
Dorinel Munteanu, surprins de selecționarea lui Enes Sali: „Mulți jucători au fost convocați de Rădoi, au debutat și nu i-a mai chemat” Exclusiv. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Echipa națională revine în Ghencea pentru meciul cu Islanda, iar Mirel Rădoi l-a convocat în premieră pe noul puști-minune al lui Gică Hagi, Enes Sali. Convocarea l-a surprins și pe Florin Prunea, care a comentat gestul selecționerului în exclusivitate pentru FANATIK.

Dorinel Munteanu vede deja România la barajul de calificare la Campionatul Mondial, însă atrage atenția că Islanda a reușit să încurce atât Armenia cât și Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu, despre convocarea lui Enes Sali la națională: „Rădoi a vrut să puncteze la capitolul promovări”

Cel mai selecționat jucător din istoria echipei naționale a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre posibilul debut al lui Enes Sali pentru România, dar și despre meciul cu Islanda: „Convocarea la lot a lui Enes Sali a fost un pic neașteptată. Foarte mult nu cred că poate ajuta acest copilaș, pentru că nu are nici 16 ani împliniți. Probabil că este o convocare de moral. Sub nicio formă nu cred că echipa națională se poate baza pe acest jucător”.

Dorinel Munteanu e de părere că Mirel Rădoi a vrut să puncteze la capitolul imagine, mai ales că jucătorul putea reprezenta atât Canada, cât și naționala Turciei: „Selecționerul a punctat la capitolul promovări la națională. E un jucător de viitor. Foarte mulți jucători sub comanda lui Mirel Rădoi au fost convocați și au debutat iar apoi nu i-a mai chemat. Știm cu toții că Gică Hagi iubește tinerii și are grijă de ei”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Oțelul Galați crede că puștiul lui Farul Constanța va debuta în meciul cu Liechtenstein și îl consideră un jucător de perspectivă: „Într-adevăr, la 15 ani să marchezi nu e ușor. Dacă se ține de treabă, poate ajunge fotbalist. Are talent și o speranță. Vom vedea dacă va confirma. Pentru asta, trebuie să joace constant la Farul și să marcheze în continuare. Așteptăm să îl vedem. Cred că va juca în finalul meciului cu Liechtenstein”.

Totuși, conform noilor reglementări ale FIFA, Enes Sali ar putea reprezenta naționala Canadei sau a Turciei chiar dacă va debuta pentru România cu Islanda și Liechtenstein.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu speră că Rădoi va continua la națională: „Echipa e pe un trend ascendent”

Dorinel Munteanu este mulțumit de ultimele prestații al echipei naționale și e optimist înainte de meciurile cu Islanda și Liechtenstein: „Pericol există tot timpul în fotbal, dar echipa națională este pe un trend ascendent. Cred că vom câștiga cele două meciuri și vom merge la baraj. Armenia nu poate să câștige contra Germaniei sau a Macedoniei de Nord. Barajul este la îndemână, dar acolo sunt echipe puternice”.

„Munti” e de părere că România are șanse de calificare la Mondiale, chiar dacă la baraj putem întâlni echipe precum Scoția, Elveția sau Croația: „Putem să ne batem și cu Scoția, Elveția și cu Croația. Nu sunt echipe invincibile. Eu cred că și România, dacă prinde o zi bună, are șanse. Dar trebuie să fie liniște. Știm cu toții ce vâlvă e în jurul echipei naționale din punct de vedere al antrenorului și a plecării lui Mirel Rădoi”.

ADVERTISEMENT

„Depinde cine va veni. Dacă rămâne Mirel ar bine, mult mai bine. Absolut! Asta am spus-o și când nu a câștigat niciun meci. Am fost mulțumit de cum el a reacționat față de echipa națională iar acum România joacă din ce în ce mai bine. Sunt pentru continuitate” – Dorinel Munteanu

„Dacă ar fi fost trei meciuri, aș fi fost surprins de neconvocarea lui Claudiu Keșeru. Dar probabil că Mirel are altceva în cap. Jucăm acasă cu Islanda și Denis Alibec cred că ar fi mai ultil la jocurile de acasă. Nu mă surprinde foarte mult.”

Dorinel Munteanu: „Normal, Islanda nu poate fi niciodată peste echipa națională a României”

Dorinel Munteanu nu crede că România se poate încurca acasă cu Islanda, chiar dacă nordicii ne-au învins în barajul de calificare la EURO 2020: „Islanda a evoluat mult față de campania de calificare la Campionatul Mondial din 96-97 și au avut o generație bună timp de vreo doi ani. Au avut o perioadă foarte bună. Normal Islanda nu poate fi niciodată peste echipa națională a României indiferent de contextul în care ne aflăm. 

Au prins o generație bună atunci când ne-au bătut la baraj și cu ceva timp în urmă, când s-au calificat în sferturile de finală la Campionatul European și au eliminat Anglia. Dar și noi i-am cam bătut pe englezi pe unde i-am prins.

Și la meciul de acum logic nu avem cum să pierdem cele trei puncte. Deși să nu uităm că Islanda a făcut două egaluri cu Macedonia de Nord și Armenia. Trebuie să câștigăm cu orice preț”, a declaratul Dorinel Munteanu în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 16 ani va împlini Enes Sali pe 23 februarie 2022
  • 8 meciuri și 1 gol marcat are Enes Sali în Liga 1 
  • 2-0 pentru România a fost rezultatul ultimului meci direct cu Islanda
  • 13 puncte are România, cu 1 punct peste Macedonia de Nord și Armenia

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,81 este cota pentru „1 solist” la meciul România – Islanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT