Sport

Dorinel Munteanu, critici dure după ce mai mulți jucători s-au retras de la naționala României: „N-am întâlnit așa ceva nicăieri în lume!”. Exclusiv

Înainte de meciurile cu Finlanda și Bosnia&Herțegovina, fostul mare internațional român Dorinel Munteanu i-a criticat pe jucătorii care s-au retras de la națională.
21.09.2022 | 10:20
Dorinel Munteanu critici dure dupa ce mai multi jucatori sau retras de la nationala Romaniei Nam intalnit asa ceva nicaieri in lume Exclusiv
3 puncte are naționala României după 4 meciuri în Liga Națiunilor. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu, cel mai selecționat jucător al echipei naționale a României, l-a criticat pe Edi Iordănescu înainte de meciurile cu Finlanda și Bosnia & Herțegovina din Liga Națiunilor.

Dorinel Munteanu nu îl iartă pe Edi Iordănescu: „Se filosofează prea mult fotbalul! Nu mă surprinde nimic din ce face!”

Dorinel Munteanu a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre meciurile echipei naționale cu Finlanda și Bosnia și se așteaptă să obținem doar un punct din ultimele două meciuri: „Nu mă surprinde nimic ce face Edi Iordănescu. Nu se schimbă nimic. Acum suntem plini de încredere după ce în ultimele jocuri nu am avut încredere. Mi-e greu să cred că putem să batem în Finlanda, iar cu Bosnia acasă putem să scoatem un rezultat de egalitate cu ajutorul suporterilor, poate chiar să câștigăm”.

ADVERTISEMENT

Fostul internațional român le transmite un mesaj și celor care l-au contestat pentru discursul cu privire la naționala României: „E însă foarte puțin ca să mai sperăm la ceva. Eu tot timpul mi-am spus punctul de vedere, chiar dacă multora nu le-a convenit, și ca fost internațional și ca antrenor.

Nu că n-am fost auzit, dar nu am fost apreciat pentru că am spus care e realitatea și ce se întâmplă. La fel și acum. Eu nu mai cred. M-aș bucura să câștigăm ambele jocuri, să urcăm în clasament, însă sunt slabe speranțe”.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu, atac la Alexandru Maxim și la jucătorii care vor să se retragă de la echipa națională: „Asta înseamnă că este o problemă în interiorul echipei naționale”

FANATIK a anunțat în exclusivitate că Alexandru Maxim a decis să se retragă de sun „tricolor”, iar Dorinel Munteanu nu poate accepta că astfel de lucruri se întâmplă la naționala României: „De trei-patru ani avem jucători care se retrag de la echipa națională! Asta înseamnă că este o problemă în interiorul echipei naționale. Nu știu cine e problema… antrenorul, nu știu. Dar faptul că se retrag jucători eu nu am întâlnit în nicio națională din lume! Sincer. Maxim e un jucător de bază pentru naționala României”.

Cristi Săpunaru și alți jucători au refuzat și ei să mai vină la națională, iar „Munti” a găsit o explicație pentru acest lucru: „Eu cred că frustrarea lor este lipsa de continuitate la echipa națională. Îi bagi un meci, apoi două nu îi mai bagi sau nu îi mai chemi. Dar asta e gestionarea lor din interior. Aud de trei ani că vrem sânge proaspăt la națională și nu s-a schimbat absolut nimic”.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu nu e deloc de acord cu discursul lui Edi Iordănescu și modul în care îi motivează pe jucători: „Mi-e greu să spun și nu vreau să intru în polemică cu niciun antrenor, dar se filosofează prea mult fotbalul! Trebuie să le spui jucătorilor două-trei cuvinte care să le ajungă la inimă și să creadă în tine, nu în a filosofa fotbalul și a vorbi bazaconii!”.

Dorinel Munteanu: „Jucătorii nu spun de frică sau din respect ce se întâmplă la echipa națională!”

Antrenorul celor de la Oțelul Galați e de părere că „tricolorii” pot da mult mai mult pe teren, dacă sunt capacitați cum trebuie: „Eu sunt sigur că jucătorilor români dacă le transmiți un mesaj scurt să înțeleagă ce e echipa națională și ce se poate schimba în bine, atunci randamentul sau încrederea lor va fi maximă. Mulți dintre ei sunt jucători de caracter, dar de frică sau din respect nu spun ce se întâmplă la echipa națională! Mesajele trebuie să fie foarte scurte și pe înțelesul lor”.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu a revenit la echipa națională, însă Dorinel nu înțelege de ce nu a fost convocat până acum, deși a avut evoluții bune în China: „Nu știu ce înțelege Stanciu de convocarea asta, dar e important că a răspuns pozitiv. Mă bucur pentru el că a revenit și e important cum se simte. El are și dificultatea transportului, fusul orar. Nu știu de ce Edi Iordănescu nu l-a chemat meciurile trecute și acum l-a convocat din nou. E un lucru pe care nu pot să-l înțeleg”.

FANATIK a anunțat în exclusivitate că Florin Niță nu va mai juca pentru România, iar Dorinel Munteanu e convins că e o pierdere uriașă pentru națională:  „Eu cred că Niță e o pierdere foarte mare pentru echipa națională. A fost cel mai bun jucător al nostru în ultimele cinci-șase jocuri. Dar nu mă mai surprinde nimic din ceea ce face selecționerul”.

Dorinel Munteanu crede totuși că Edi Iordănescu trebuie să continue la națională: „Să nu mai schimbăm antrenorul”

Chiar dacă nu este mulțumit de felul în care arată naționala cu Edi Iordănescu, „Munti” nu mai vrea un alt selecționer: „Chiar dacă nu sunt de acord cu multe dintre metodele și gândirea lui, eu cred că ar trebui să mergem în continuare pe mâna lui și să nu mai schimbăm antrenorul. Trebuie să fie în apropierea lui câțiva oameni care să știe să transmită ce înseamnă echipa națională. Eu cred că Edi încă nu știe ce înseamnă echipa națională. 

Îl poate ajuta și Anghel Iordănescu. Randamentul jucătorilor va fi mult mai mare dacă va ști să îi motiveze. Ei pot jucat astfel mult peste ce arată în acest moment fotbalul românesc.

Trebuie să facem două jocuri de excepție, apoi să avem noroc și la tragerea la sorți. Grupă mai bună decât asta și în care puteam să fim pe primul loc nu cred că o să mai găsim! Să fim serioși, o grupă cu Finlanda, Bosnia și Muntenegru nu poți să spui că e dificilă! Pentru nivelul nostru se pare că e”, a mai spus Dorinel Munteanu pentru site-ul nostru.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,05 este cota pentru ”sub 1,5 goluri” la meciul Finlanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT