Fotbal intern

Dorinel Munteanu, critici pentru Cosmin Contra după Suedia – România 2-1: ”Nici el nu a înțeles schimbarea”

23.03.2019 | 23:03
Dorinel Munteanu critici pentru Cosmin Contra dupa Suedia  Romania 21 Nici el nu a inteles schimbarea

Fostul internațional Dorinel Munteanu l-a criticat pe selecționerul Cosmin Contra după meciul Suedia – România 2-1, primul din campania de calificare la Campionatul European din 2020. Fotbalistul cu cele mai multe selecții în prima reprezentativă nu a înțeles de ce atacantul George Pușcaș a fost scos de pe teren.

Dorinel Munteanu, critici pentru Cosmin Contra după Suedia – România 2-1: ”Pușcaș a fost foarte izolat”

”Nu am înţeles schimbarea lui Pușcaș. Cred că nici el practic nu a înţeles schimbarea. Dar s-a făcut şi am pierdut acest joc. Puşcaş, din punctul meu de vedere, şi în prima repriză a fost foarte izolat. Dar el şi-a făcut cât de cât treaba. A ţinut de minge, a pus cât de cât presiune pe fundaşi, cât a putut singur. Nu a fost susţinut de jucătorii de bandă. Era în joc, erau toţi în joc. Puteam mai mult. Am spus şi înainte de joc, multă încredere ne trebuia”, au fost criticile pe care i le-a adus Dorinel Munteanu lui Cosmin Contra după Suedia – România 2-1.

”Fundaşii noştri laterali nu au contribuit cu absolut nimic. Şi pe mine mă surprinde faptul că noi ajungem cu fundaşii laterali în zona careului de 16 metri şi o întoarcem înapoi. Nu punem un cross în spatele fundaşilor adverşi. Noi o întoarcem, se aşează fundaşii şi normal că după aceea e greu pentru orice atacant static să… nu ştiu, dacă tot Cosmin a optat pentru 4-3-3, ai nevoie de fundaşii laterali să îţi urce în atac, să îţi creeze superioritate”, a mai spus Munteanu la Telekom Sport.

Panduru: ”Din momentul ăla am pierdut jocul”

Nici fostul internațional Basarab Panduru nu a înțeles schimbarea lui George Pușcaș cu Ianis Hagi: ”În minutul 45 este o schimbare inspirată. Bineînţeles, nu mai aveai ce pierde. Iese Mitriţă, intră Keşeru şi, din momentul ăla, arătăm bine. Arătăm bine, ne ducem peste ei… Bine, după o perioadă în care ei parcă sunt mulţumiţi cu rezultatul de 2-0. Schimbarea pe care nu am înţeles-o, când iese Puşcaş şi intră Ianis, un mijlocaş, nu pentru că iese un jucător şi intră altul, ci pentru felul în care ai schimbat sistemul”.

”Iese Puşcaş şi intră Ianis Hagi. Din momentul ăla mi se pare că am pierdut jocul. Nu am mai avut putere, nu am mai pus presiune pe adversar. Cred că nu meritam rezultatul de egalitate. Dacă rămâneam în 4-4-2, continuam jocul ăla care mi s-a părut bun dintr-un anumit moment, de prin minutul 50 şi ceva până am dat gol, dacă îl continuam, probabil că da, egalam. Jocul ăla era bun, era ce trebuia să jucăm de la început cu ei”, a mai precizta Panduru la Telekom Sport.

Suedia a învins România cu scorul de 2-1 în primul meci din campania de calificare la Eiro 2020. Și fostul selecționer Cornel Dinu l-a criticat pe Cosmin Contra pentru tactica aleasă în partida de la Stockholm.