Sport

Dorinel Munteanu: “Dinamo are nevoie de pregătire de iarnă cu Rednic”. Îl taxează pe Dan Petrescu pentru aducerea lui Culio la CFR Cluj. Exclusiv

Dorinel Munteanu consideră că Rednic îi poate salva pe „câini” și nu înțelege de ce Dan Petrescu l-a readus pe Culio la CFR Cluj.
07.11.2021 | 13:57
Dorinel Munteanu Dinamo are nevoie de pregatire de iarna cu Rednic Il taxeaza pe Dan Petrescu pentru aducerea lui Culio la CFR Cluj Exclusiv
Dorinel Munteanu: "Dinamo are nevoie de pregătire de iarnă cu Rednic". Îl taxează pe Dan Petrescu pentru aducerea lui Culio la CFR Cluj. Exclusiv. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fostul jucător și antrenor al lui Dinamo și CFR Cluj a comentat în exclusivitate pentru FANATIK ultimele evenimente petrecute la cele două echipe care se vor întâlni duminică, 7 noiembrie de la ora 18:30.

Antrenorul celor de la Oțelul Galați consideră că Dinamo poate spera la mai multe doar din iarnă, în timp ce la CFR e de părere că Dan Petrescu a greșit când l-a „repatriat” pe Culio. Dorinel a vorbit și despre scandalul dintre Deian Sorescu și Mircea Rednic și atrage atenția că antrenorul le-a transmis un mesaj clar jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu, înainte de Dinamo – CFR: „Pot câștiga doar printr-o minune!”

CFR Cluj, parcurs slab în Conference League….

– Mă așteptam la mai multe de la CFR în Conferece League dar Dan Petrescu nu a putut să schimbe foarte multe. Știm cu toții că a preluat o echipă construită de Marius Șumudică. Probabil că dacă rămânea Marius avea rezultate mai bune. Dar Dan Petrescu nu a putut să schimbe fața echipei într-un timp atât de scurt și să joace ceea ce își dorește, deși în campionat continuă seria victoriilor și a jocurilor bune.

În Europa sunt alte jocuri, altă presiune, altă calitate a adversarilor și așa mai departe. Sunt convins că nici lui Dan nu îi convine, nici conducerii, dar asta este situația. Marius și-a adus jucătorii pe sistemul lui, Dan Petrescu a avut altă gândire așa că nu a mai putut să scoată nimic. Probabil vor fi ceva schimbări cu Dinamo față de meciul cu AZ Alkmaar, pentru că nu pot juca aceeași jucători la trei zile distanță.

ADVERTISEMENT

Se mai pot califica?

– E posibil. Dan Petrescu ne-a obișnuit cu surprize. Au șanse, dar destul de mici. Urmează un meci acasă cu Jablonec și cu Randers în deplasare din care trebuie să obțină maximum.

Dorinel Munteau, despre Culio: „Nu e o alegere bună”

E mult mai dificil pentru Petrescu să preia o echipă din mers?

-Da, e mai greu. S-a mai întâmplat la CFR de două ori, dar jucătorii erau cam aceeași. Jucătorii știau ce voia Dan Petrescu și s-au adaptat imediat. Au mai trecut și anii peste acești jucători. L-a adus și pe Culio ceea ce nu mi se pare o alegere bună pentru ei, dar el e căpitanul de vas. A decis și trage ponoasele. Nu îi convine nici lui situația. Un punct este foarte puțin.

ADVERTISEMENT

Au apărut mai multe tensiuni cu jucătorii…

– Ritmul impus de Dan Petrescu nu este respectat de jucători. Și mi se pare normal să fii exclus din lot dacă nu respecți echipa și antrenorul. Și nu cred că face rău. Mă miră la Culio, pentru că Dan Petrescu l-a readus după o lungă perioadă de timp la CFR și ar fi trebuit să îi fie recunoscător.

Debeljuh a fost tot timpul un rebel cu ghilimele de rigoare. Clar nu mi se pare o surpriză. Ciobotariu e un jucător tânăr și nu cred că ar trebui să aibă discuții cu antrenorul. Conducerea trebuie să susțină antrenorul și decizia lui Petrescu e clară și e pentru binele echipei.

ADVERTISEMENT

„Dinamo poate câștiga doar printr-o minune”

Poate Dinamo să o surprindă pe CFR?

– CFR în ultimul timp joacă într-un sistem foarte constant, câștigă 1-0. Nu există spectacol la Dan Petrescu și cred că așa va fi și în seara asta. Dinamo este sub o presiune foarte mare și vor ieși la loc. CFR îi va taxa cu siguranță. Ei se apară foarte bine și nu cred că Dinamo poate să îi surprindă. Pot câștiga doar printr-o minune. Dinamo are un meci foarte, foarte greu fiindcă nu au un lot stabil, sunt multe schimbări și au antrenor nou.

Ce se întâmplă cu Deian Sorescu?

– Nu cred că își vor lua măsuri suplimentare pentru el. Petrescu nu este genul ăsta de antrenor. Și Sorescu e în scandal foarte mare cu Rednic. Aici e un caz mai delicat, deși Dinamo a câștigat punctele de până acum datorită lui Sorescu. Nu știu de ce un jucător care e în formă și trage echipa după el nu este respectat. Nu știu ce s-a întâmplat între el și Rednic.

Există riscul să nu mai fie convocat la națională?

– Nu cred. El a jucat bine la națională când a fost convocat. Și va fi chemat și în continuare.

„Rednic poate salva echipa de la retrogradare”

E Rednic antrenorul potrivit pentru Dinamo?

– Da, fiindcă are experiență, e uns cu toate alifiile și a mai salvat echipe în situația lui Dinamo. Mă gândesc că va salva echipa de la retrogradare dar nu la alte obiective. Playoff-ul nici nu cred că se pune problema. Poate aduce jucători și e genul de antrenor cu experiență care salvează pe moment situația.

Cât timp au nevoie noii veniți să fie 100%?

– Trebuie să prindă jocuri și o pregătire cu Mircea Rednic. Cei care nu au fost în activitate de mult timp au nevoie de cel puțin două-trei luni ca să intre la o formă bună! Cred că echipa va arăta altfel după pregătirea din iarnă. Se vor face schimbări multe la Dinamo dar în funcție de bugetul pe care îl au. Vor mai aduce jucători și sper să reușească să se salveze la fel ca anul trecut.

V-a plăcut vreun jucător de la Dinamo?

– În ultimul timp nu, pentru că au pierdut foarte multe meciuri. Dar au jucători valoroși: Sorescu, Matei, Torje, însă au un randament scăzut care, totuși, poate fi ridicat. Nici acasă, chiar dacă au jucat puțin mai bine, nu au reușit să obțină nicio victorie de trei luni de zile. Dacă rămân pe poziția asta în clasament mai mult timp, e foarte greu să scape.

„E un mesaj foarte clar pentru jucători. Să aibă gura mai mică!”

Ce ar trebui să facă Dinamo cu CFR Cluj?

– Să joace fără trac. Orice joc e capital pentru ei. E foarte greu să scoată și un punct. Dacă vor prinde o zi bună poate pot scoate un rezultat de egalitate.

6-7 jucători au fost trimiși de Rednic la echipa a doua…

– E un mesaj foarte clar pentru jucători. Au fost trimiși la echipa a doua din două motive: randament foarte prost și probabil au avut și ceva discuții cu antrenorul. În situația în care este Dinamo jucătorii ar trebui să aibă gura mai mică.

  • 15 e locul ocupat de Dinamo în Casa Pariurilor Liga 1
  • 2 ani a jucat „Munti” la Dinamo în perioada 1991-1993
  • 2012 e anul în care Dorinel a stat pe banca roș-albilor
  • 2005-2006 e sezonul în care Dorinel Munteanu a fost antrenor-jucător la CFR Cluj
ADVERTISEMENT