Sport

Dorinel Munteanu, resemnat după Italia – România 7-0: ”Nu e normal. E clar că nu putem face față”

Cel mai selecționat jucător român de fotbal, Dorinel Munteanu, a rămas fără cuvinte după eșecul eșecul epic al naționalei sub 20 de ani în Italia, scor 0-7.
15.11.2021 | 20:07
Dorinel Munteanu resemnat dupa Italia  Romania 70 Nu e normal E clar ca nu putem face fata
ADVERTISEMENT

Echipa națională U20 a României a pierdut la scor de maidan amicalul cu reprezentativă similară a Italiei, scor 0-7.

”Tricolorii” lui Bogdan Lobonț s-au făcut de râs în fața Italiei, o echipă formată preponderent din jucători care evoluează în ligile inferioare din Peninsulă, Franța sau Olanda.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu consideră înfrângerea din Italia un eșec al tuturor antrenorilor care dau jucători echipelor naționale

Dorinel Munteanu a participat la patru turnee finale cu echipa națională a României, de două ori la Campionat European (1996 și 2000) și de două ori la Cupa Mondială (1994 și 1998).

Este deținătorul recordului de selecții sub tricolor (134 de meciuri) și le-a văzut pe toate. Eșecul de luni după amiază, 0-7 cu Italia, l-a șocat pe fostul internațional.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu crede că rezultatul de la Sassuolo este ilustrativ pentru situația fotbalului românesc și că analiza ar trebui să înceapă de la antrenorii care pregătesc, la echipele de club, jucătorii din loturile naționale ale României.

”Sincer, pentru mine e o surpriză foarte mare, chiar dacă au jucat cu Italia. Acum câteva zile, naționala U20 a câștigat contra Poloniei și am văzut un meci reușit.

ADVERTISEMENT

Nu știu ce s-a întâmplat acum, nu pot să-mi dau seama. E clar că nu e normal. Se pare că în jocurile cu echipele de top din Europa nu putem face față. E clar că ne sunt superiori.

Asta ar trebui să ne dea de gândit nouă, celor care lucrează în fotbal și celor care lucrează cu acești jucători”, a declarat Dorinel Munteanu pentru GSP.ro.

ADVERTISEMENT

Există, totuși, speranțe pentru viitor

Dorinel Munteanu a mai spus că pentru echipa națională de seniori nu există nicio scuză după ratarea unei noi calificări la Cupa Mondială. Însă, fostul internațional are încredere că jucătorii tineri pot să readucă România în prim-planul fotbalului mondial.

”Acești copii mai pot să recupereze câte ceva, dar la echipa mare mergem din calificare ratată în calificare ratată”, a mai spus Dorinel Munteanu, pentru sursa citată.

Pentru naționala lui Bogdan Lobonț eșecul din Italia este al treilea din tot atâtea meciuri disputate în deplasare ((1-6 cu Anglia U20 și 0-4 cu Germania U20).

În scurta activitate de la înființarea naționalei U20, România a bifat și trei victorii, toate acasă, cu același scor 2-1 cu reprezentativele similare ale Portugaliei, Cehiei și Poloniei.

ADVERTISEMENT