Fotbal intern

Dorinel Munteanu îl critică pe Toni Petrea: „Îl izolează pe Octavian Popescu, îi reduce din randament!”

11.02.2021 | 11:55
ADVERTISEMENT

Cel mai selecționat fotbalist român din toate timpurile, Dorinel Munteanu, este fascinat de Octavian Popescu. „Munti” spune însă că tânărul fotbalist ar trebui să primească din partea antrenorului Toni Petrea mai multă libertate în joc.

În opinia fostului internațional, poziționarea lui Octavian Popescu în banda dreaptă limitează foarte mult posibilitățile de exprimare ale tânărului fotbalist.

ADVERTISEMENT

Munteanu a apreciat în mod special viziunea mijlocașului ofensiv de la FCSB, pe care îl consideră un veritabil număr 10.

Dorinel Munteanu: „Toni Petrea îl izolează pe Octavian Popescu”

Tehnicianul de 52 de ani, ultima oară antrenor la CSM Reșița, crede că Toni Petrea îl izolează pe Octavian Popescu atunci când îi cere să evolueze ca jucător de flanc.

ADVERTISEMENT

”Eu cred că îl izolează jucând în partea dreaptă. El e un jucător creativ, de ultimă pasă. Îi reduce din randament. E unul dintre puținii jucători tineri la care ar trebui apreciată ultima pasă.

Are o lejeritate de a da ultima pasă și cu toții știm că aceasta este greu de executat, nu toți pot să dea ultima pasă. Dar ei știu cel mai bine ce fac”, a spus Munteanu, pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu susține promovarea lui Octavian Popescu la echipa națională

Dorinel Munteanu a jucat de 134 de ori pentru naționala României și consideră că fotbalistul de la FCSB ar trebui să primească în cel mai scurt timp șansa de a îmbrăca și el tricoul primei reprezentative.

Munteanu îl contrazice astfel pe Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Fotbal, care nu crede că Octavian Popescu este pregătit pentru acest pas.

ADVERTISEMENT

”Eu cred că încurajezi un jucător tânăr când îl lauzi, îi dai încredere. Laudele ar trebui să fie bine primite pentru un jucător tânăr. Nu cum se practică în campionatul nostru, îl dai repede afară.

Din ce a demonstrat până acum, nu cred că mai trebuie să se facă experiențe cu el. Cred că toată lumea a văzut lejeritatea cu care joacă”, a adăugat Dorinel Munteanu, pentru sursa citată.


  • (P) Cota BETANO pentru Hermannstadt– FCSB: 1,95 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT