Fotbal intern

Dorinel Munteanu nu acceptă încă un eșec din partea lui Mirel Rădoi: ”Să se întoarcă pe jos de la Erevan”

31.03.2021 | 11:09
Dorinel Munteanu nu accepta inca un esec din partea lui Mirel Radoi Sa se intoarca pe jos de la Erevan
ADVERTISEMENT

Fostul internațional Dorinel Munteanu nu acceptă încă un eșec din partea naționalei lui Mirel Rădoi în meciul Armenia – România, din preliminariile CM 2022, și consideră că selecționerul greșește când încearcă să joace atât de ofensiv.

Întâlnirea de la Erevan se va disputa miercuri, de la ora 19:00, iar ”tricolorii” sunt obligați să câștige pentru a lua o opțiune serioasă în lupta la locul 2 din grupă.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu pentru FANATIK, fostul atacant al Rapidului, Arman Karamian, consideră că armenii ar deveni favoriți la poziția secundă cu o victorie în fața României.

Mirel Rădoi a primit un mesaj clar din partea lui Dorinel Munteanu

”Am emoții mari, nu sunt sigur de victorie. Bine, trebuie să-i batem pe armeni, nu se poate altfel! Ei au câștigat cu Islanda și au un selecționer spaniol, știu, dar m-am uitat peste lot și nu am găsit niciun nume important, echipa se bazează pe jucători de la Astana, din Kazahstan. Dacă nu câștigăm în Armenia, înseamnă că trebuie să ne întoarcem pe jos de la Erevan”, a fost mesajul lui Dorinel Munteanu pentru Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

”Putem spera să prindem locul al doilea, doar că drumul până la turneul final e complicat rău, ar urma două baraje. Adevărul e că mie nu mi-a plăcut ceea ce am văzut la începutul acestei campanii, mi se pare îngrijorătoare evoluția echipei”, a declarat cel mai slecționat ”tricolor” din istorie pentru gsp.ro.

”Cu Macedonia de Nord a fost pozitiv doar rezultatul, victoria cu 3-2. Adversarii au avut ocazii multe și mari, slăbiciunea apărării a fost vizibilă și atunci, nu doar împotriva Germaniei”, a mai spus Dorinel Munteanu.

ADVERTISEMENT

Munteanu, nemulțumit de schimbările dese din echipă

”E imposibilsă te aperi bine cu Stanciu și Răzvan Marin în fața apărării! Oricât ai vrea, nu poți face așa ceva! Noi încercăm să jucăm ofensiv, doar că nu reușim și, din cauza strategiei, îi distrugem și pe fundașii centrali, ei rămân să se apere singuri.

Germanii porneau pe contraatac și avansau pe centru, cu mingea la picior, până la fundașii centrali. Nu te poți apăra fără un ‘număr 6’, un închizător puternic, agresiv. O problemă o reprezintă și schimbările dese din apărare. Nu numai Mirel procedează așa, și Contra modifica defensiva de la un meci la altul. Nu pot să înțeleg de ce.

ADVERTISEMENT

Linia de apărare nu înseamnă talent, e vorba despre coordonare. Și când schimbi un singur fundaș începi să tremuri, că nu poți ști dacă înlocuitorul lui va putea să colaboreze cu ceilalți trei. Iar Mirel a schimbat apărarea încontinuu! Nu pricep de ce nu a început meciul cu Germania în formula din repriza a doua, cu Burcă alături de Chiricheș și cu Toșca pe stânga”, a continuat Munteanu.

Fostul internațional cere echilibru între apărare și atac

”Eu aș fi jucat cu Bicfalvi, cu Marin și cu Stanciu la mijloc. Așa ar fi ocupat fiecare dintre ei postul pe care evoluează și la club. Bicfalvi e titular în Rusia, e un marcator și are și calități pentru apărare, poate acționa ca un mijlocaș defensiv. Pe dreapta, Man sau Ianis. Mihăilă pe stânga și Florin Tănase vârf.

Trebuie să existe un echilibru, că nu ai cum să te aperi bine când folosești șase fotbaliști de atac, așa cum a avut Rădoi în meciul cu Germania. Nu vezi că noi nu reușim să închidem jocul? Am avut 1-0 cu Irlanda de Nord, ne-a egalat. Am avut 2-0 cu Macedonia de Nord, ne-a egalat.

Nu mi se pare normal nici să fie alcătuită echipa în funcție de fotbaliștii cei mai în formă, fără să ținem cont de rolurile pe care trebuie să le îndeplinească. Dacă avem șapte jucători de atac în mare formă, jucăm cu toți șapte titulari? Așa ajungem să-l avem pe Stanciu închizător!”, a afirmat fostul internațional.

Dorinel Munteanu, încântat de Mihăilă

”Cred că Niță nici nu-i știe pe cei patru fundași din fața lui, la cât de des a schimbat apărarea Rădoi de când e selecționer. În defensivă, omogenitatea contează cel mai mult, acolo nu poți să faci diferența cu o execuție, ca în atac.

Sunt de acord cu ceea ce a spus Lupescu, diferența dintre noi și nemți a fost uluitoare. Mirel să nu creadă că-l atacăm cu comentariile acestea, ar fi bine dacă ar lua în seamă 5 la sută din ceea ce spunem noi, foștii internaționali.

Mi-a plăcut Mihăilă în ambele meciuri. Nu am nimic cu Florinel Coman, e un jucător bun, dar nu am priceput de ce nu a fost titular Mihăilă și cu Macedonia de Nord. După ce a intrat pe teren a demonstrat că merita să joace de la început”, a încheiat Dorinel Munteanu.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,22 este cota pentru ”total goluri România în repriza a doua: 0” la meciul Armenia – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT