Fotbal international

Dorinel Munteanu nu crede în minuni în preliminariile pentru Mondialul din Qatar: „Avem o grupă foarte grea”

08.12.2020 | 11:33
Dorinel Munteanu nu crede în minuni în preliminariile pentru Mondialul din Qatar: „Avem o grupă foarte grea”
Dorinel Munteanu
ADVERTISEMENT

Fostul internațional Dorinel Munteanu a vorbit despre situația de la echipa națională a României și spune că jucătorii noștri au a doua sau a treia șansă la calificarea la Cupa Mondială din 2022. 

Fostul căpitan al naționalei este convins că Germania are prima șansă în Grupa J din preliminariile Cupei Mondiale din 2022 și că „tricolorii” se vor lupta pentru poziția a doua sau a treia.

ADVERTISEMENT

În același timp, Dorinel Munteanu îl critică pe portarul Ciprian Tătărușanu pentru că a hotărât să se retragă de la prima reprezentativă.

Dorinel Munteanu e realist: „Nu cred în minuni. Plecăm cu șansa a doua”

„Avem o grupă foarte grea, o grupă din care plecăm cu șansa a doua sau a treia, dar trebuie să fim încrezători. Grupa este foarte grea din punctul meu de vedere. Eu nu cred în minuni. Ar trebui să facem o minune ca să ne calificăm în fața Germaniei.

ADVERTISEMENT

Mirel este îndreptățit să conducă echipa națională, nu trebuie să fie înlocuit, dar Germania este un adversar foarte puternic, își revine imediat după momentele grele din ultima perioadă. Trebuie să se facă o schimbare de generație de la zero, chiar dacă trebuie să ne asumăm niște riscuri. Noi schimbăm generații, dar jucăm cu aceiași jucători…

Nu îmi explic de ce s-a retras Tătărușanu. Au mers la echipa națională jucători care nu au realizat nimic… Nu vreau să dau nume pentru că vreau să am sărbători fericite.”

Dorinel Munteanu crede că naționala României trece printr-un moment greu

„Nu poți să schimbi absolut toți jucătorii, dar Maxim ar putea să dea mai mult pentru echipa națională și să ne bazăm pe ei. 1-2 trebuie să fie scheletul echipei naționale. Trebuie să ai un jucător cu experiență pentru că nu poți să mergi cu un lot doar cu jucători tineri.

ADVERTISEMENT

Este un moment greu al echipei naționale a României, dar nu unul în care să renunți. Mă depășește această situație. Noi ne doream atât de mult să venim la echipa națională… nici nu vă închipuiți. Îmi pare rău că au îmbrăcat tricoul naționalei cei care refuză convocarea. Trebuie să fie o mândrie pentru tine că ești titular la echipa națională și la Milan ești rezervă”, a declarat Dorinel Munteanu la ProSport LIVE.

România va juca în preliminariile Campionatului Mondial cu Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein. Cel mai dificil adversar al României va fi Germania. Nemții s-au bucurat după tragerea la sorți.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri