Fotbal intern

Dorinel Munteanu, soluție pentru banca tehnică de la Dinamo! “Eu pe el l-aș vedea”

27.07.2019 | 16:42
Dorinel Munteanu solutie pentru banca tehnica de la Dinamo Eu pe el las vedea

Gheorghe Mihali, fost fotbalist al lui Dinamo și component al naționalei la Campionatul Mondial din 1994, a vorbit despre situația tensionată de la clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare. Mihali consideră că varianta ideală pentru banca tehnică a formației ar fi  Dorinel Munteanu, cel care este liber de contract după despărțirea de Concordia Chiajna. Așa cum FANATIK a anunțat după meciul cu Universitatea Craiova, conducerea lui Dinamo îl are în vedere pe Dorinel pentru poziția de antrenor.

Dorinel Munteanu, soluție pentru banca tehnică de la Dinamo!

Gheorghe Mihali consideră că Dorinel Munteanu ar merita să preia banca tehnică a lui Dinamo, ca urmare a rezultatelor din cariera sa de tehnician. Munteanu a mai antrenat la Dinamo pe vremea în care clubul era deținut de Nicolae Badea, în toamna lui 2012, timp de două luni, dar a plecat după ce primise o ofertă din fotbalul german, care nu s-a mai concretizat însă. Despre Bundesliga, campionat în care urma să ajungă, Munteanu spunea că reprezintă idealul său din carieră.

Antrenor eu l-aş vedea pe Dorinel Munteanu. Este unul dintre puţinii antrenori care au câştigat titlul, dar antrenează alţii care nu ştiu dacă au ajuns vreodată pe locurile 5-6. El a câştigat până la urmă un titlu. A antrenat şi la CFR Cluj şi a făcut-o cu succes”, a spus Mihali la Telekom Sport.

Dorinel Munteanu a antrenat ultima dată la Concordia Chiajna. Sursă Foto: Sportpictures.eu
Dorinel Munteanu a antrenat ultima dată la Concordia Chiajna. Sursă Foto: Sportpictures.eu

Munteanu, supercampion al României cu Oțelul Galați

Cea mai prolifică perioadă a lui Dorinel Munteanu în rolul de antrenor a fost, cu siguranță, la Oțelul Galați, echipă cu care a reușit să câștige campionatul și Supercupa României, în sezonul 2010-2011. Mai mult, Munteanu a antrenat și în grupele Champions League la Oțelul, nereușind însă să obțină niciun punct în Grupa C, din care au mai făcut parte Manchester United, Benfica Lisabona și FC Basel.

Ultima experiență în Liga 1 nu a fost cea mai fericită pentru Dorinel Munteanu. La Chiajna a antrenat 14 meciuri în prima partea a sezonului trecut, timp în care a câștigat doar două partide, cu FC Botoșani la debut și cu FCSB. 

  • 2 meciuri oficiale a disputat Dinamo în acest sezon, ambele pierdute fără gol marcat
  • 21 decembrie 2018 este data în care Dorinel Munteanu a antrenat ultima dată: Sepsi – Chiajna, 3-0