Fotbal intern

Dorinel Munteanu, super transfer! A adus la Chiajna un fost campion al României

28.09.2018 | 08:00
Dorinel Munteanu super transfer A adus la Chiajna un fost campion al Romaniei

Dorinel Munteanu a reușit un super transfer pentru noua lui echipă, Concordia Chiajna! La doar câteva zile după înfrângerea la scor campionat, 0-3, cu FC Viitorul, oficialii grupării ilfovene i-au îndeplinit o dorință tehnicianului și i-au adus un jucător în stare să conducă vestiarul. Astfel, fostul internaţional, Adrian Ropotan a semnat cu Chiajna şi se întoarce în Liga 1 Betano după o pauză de doi ani de zile.

Mijlocașul a evoluat ultima oară în Emiratele Arabe Unite, la Hatta Club, formație pentru care a semnat în urmă cu doi ani de zile, dar contractul său a expirat pe 30 iunie. De atunci, Ropotan nu şi-a mai găsit niciun angajament în afara ţării și a anunțat că este dispus să revină în fotbalul românesc.

Dorinel Munteanu, super transfer! Adrian Ropotan intra pe teren la națională
Adrian Ropotan a jucat de șapte ori și pentru echipa națională a României

Dorinel Munteanu, super transfer!

Adrian Ropotan a început fotbalul la Galați, după care s-a transferat la juniorii celor de la FC Argeș. A urmat venirea în capitală, acolo unde Dinamo a insistat foarte mult pentru transferul său. Patru ani de zile a evoluat în Ștefan cel Mare mijlocașul, apoi a plecat la o altă Dinamo, cea din Moscova. Rușii l-au împrumutat în ultimul an de contract la Tom Tomsk, apoi a semnat cu Volga Novgorod. În cariera fotbalistului a venit o altă schimbare și în 2014 a bătut palma cu cei de la Qabala. Nici aici nu a stat mai mult de un sezon și s-a întors în Liga 1 Betano jucând pentru Petrolul Ploiești și Pandurii Târgu Jiu.
Ropotan a reușit să câștige și titlul în România alături de Dinamo în sezonul 2006 – 2007, dar acesta a rămas singurul său trofeu. Mijlocașul a fost chemat și la echipa națională de șapte ori, însă nu a impresionat sub tricolor. Nu a reușit să marcheze pentru România, dar a făcut-o la ultima echipă de club. La Hatta Club, Ropotan a înscris de trei ori și a avut evoluții apreciate de conducătorii clubului arab.
32 de ani are Adrian Ropotan, ultimul jucător transferat de Concordia Chiajna