Sport

Dorinel Munteanu a semnat cu CSM Reșița! Fostul internațional revine în antrenorat după 10 luni. EXCLUSIV

10.11.2019 | 12:29
Dorinel Munteanu a semnat cu CSM Resita Fostul international revine in antrenorat dupa 10 luni EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu revine în antrenorat, după o pauză de 10 luni, ultima dată fiind pe banca tehnică a celor de la Concordia Chiajna. Din informațiile FANATIK, tehnicianul va prelua CSM Reșița, echipă aflată pe locul 16 în Liga 2, după primele 15 runde disputate. Echipa din Banat se află într-o perioadă delicată, ultima victorie fiind înregistrată în urmă cu o lună.

Dorinel Munteanu semnează cu CSM Reșița

FANATIK a aflat că Dorinel Munteanu va semna cu CSM Reșița, formație ce a înregistrat rezultate modeste în prima parte a sezonului. Oficialii clubului au decis să se despartă de Leontin Doană, după ce bănățenii ocupă locul 16 în clasament după 15 meciuri disputate, iar ultima victorie datează din 15 octombrie, 2-1 pe teren propriu cu Gloria Buzău. Munteanu a mai făcut parte din staff-ul tehnic al formației din Reșița între aprilie 2017 și iunie 2018. Noul antrenor al formației din liga secundă este născut în comuna Grădinari, aflată la aproximativ 40 de kilometri de Reșița și a jucat pentru formația locală la începutul carierei, în sezonul 1987 – 1988.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu revine în fotbal după o pauză de peste 10 luni. Ultima echipă pregătită de fostul internațional a fost Concordia Chiajna, în perioada septembrie 2018 – ianuarie 2019. În cele 14 jocuri în care a pregătit echipa din Ilfov, Munteanu a reușit două victorii, cu FC Botoșani (2-0) și FCSB (1-0), dar a bifat șase înfrângeri în ultimele șase meciuri și a fost demis.

Două trofee în palmares

Antrenorul de 51 de ani a cucerit două titluri în fotbalul românesc, campionatul și Supercupa, ambele cu Oțelul Galați, cu care a participat și în grupele Ligii Campionilor. De-a lungul carierei, Munteanu a pregătit formații importante din Casa Pariurilor Liga 1, printre care CFR Cluj, la începutul drumului în antrenorat, FCSB sau Dinamo.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de echipele mari pe care le-a pregătit, Dorinel Munteanu se va baza la Reșița pe un grup de jucători tineri, media de vârstă a lotului fiind de 24 de ani. Formația din Banat a fost eliminată și din Cupa României, după 0-1 cu Universitatea Craiova în șaisprezecimi. În ultima rundă de campionat, CSM a obținut o remiză cu Petrolul Ploiești ce consemnat primul punct câștigat după o pauză de aproape o lună.