Sport

Dorința lui Kylian Mbappe a fost satisfăcută. Christophe Galtier a găsit ”nouarul” cerut de starul francez

Leo Messi a revenit cu gol la PSG, însă pentru Christophe Galtier vestea mai bună este faptul că a găsit soluția pentru postul de ”pivot” și l-a mulțumit pe Mbappe.
13.01.2023 | 19:38
Dorinta lui Kylian Mbappe a fost satisfacuta Christophe Galtier a gasit nouarul cerut de starul francez
Hugo Ekitike i-a rezolvat problema lui Galtier, căruia Mbappe îi ceruse să folosească în echipă un alt pivot, pentru a juca în bandă
ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe a rămas la PSG, după o adevărată telenovelă, însă apele nu s-au liniștit. Dovadă că au apărut zvonuri că și-ar dori totuși să plece la Madrid. Iar unul dintre motive este poziția sa în teren.

Galtier a găsit ”nouarul” cerut de Mbappe chiar în propria-i curte

Kylian Mbappe a acceptat în cele din urmă, în primăvara lui 2022, să rămână la Paris, refuzând oferta celor de la Real Madrid. Nu însă fără a pune condiții.

ADVERTISEMENT

Și nu ne referim doar la cele de ordin financiar. Ci și la aspecte legate de statutul său în echipă. Iar în toamnă, s-a văzut clar ce însemna acest lucru.

Deranjat că a fost folosit ca vârf împins, Mbappe și-a exprimat frustrarea pe rețelele sociale. Iar fanii săi au reacționat imediat. Acuzându-l pe Galtier că-l sacrifică pentru a le face loc lui Messi și Neymar.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul a fost nevoit să caute alte formule de echipă pentru a-i satisface orgoliul. Însă, acum, în start de 2023, poate să zâmbească. Pentru că poate merge și pe o variantă cu ”pivot”.

Și nici nu a avut nevoie de vreun transfer pentru acest lucru. Soluția era în propria-i curte. Și se numește Hugo Ekitike, jucătorul venit de la Reims.

ADVERTISEMENT

Acesta a avut ceva dificultăți de adaptare. Normale, dacă ne gândim că același lucru s-a întâmplat și-n cazul lui Leo Messi. Iar acesta nu mai este la 20 de ani, cât are Hugo.

Iar în momentul în care a primit șansa de a juca mai mult, profitând și de absențele starurilor echipei care au fost la Cupa Mondială, a dat rezultate. În ultimele cinci meciuri și-a trecut în cont patru reușite, inclusiv în meciul cu Angers, de miercuri, și o pasă decisivă.

ADVERTISEMENT

Mai mult, pe lângă prestațiile sale bune, Ekitike este extrem de apropiat de Kylian Mbappe. Care, de altfel, l-a și luat sub aripa sa încă din momentul în care a venit la echipă.


  • Cotă NETBET pentru PSG: 2,89 este cota pentru „Hugo Ekitike marcator” la Rennes – PSG

ADVERTISEMENT