Sport

Dorit de FC Barcelona, Mikel Arteta face un anunț șoc privind despărțirea de Arsenal. ”Este inevitabil”

FC Barcelona ia în calcul despărțirea de Xavi dacă nu-și va atinge obiectivele, iar Mikel Arteta, principalul favorit la postul său, răspunde, speculațiilor, cu o declarație șoc.
02.11.2022 | 21:11
Dorit de FC Barcelona Mikel Arteta face un anunt soc privind despartirea de Arsenal Este inevitabil
Mikel Arteta, antrenorul lui Arsenal, nu neagă posibilitatea de a se despărți de ”tunari” și nici legătura cu FC Barcelona, dar preferă să se concentreze asupra actualului contract. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

FC Barcelona a ratat primul obiectiv din acest sezon, primăvara Ligii Campionilor. Rămâne însă în cursa pentru trofee, astfel că, pentru moment, postul lui Xavi nu este în pericol. Însă catalanii au deja și o variantă de rezervă. Mikel Arteta, antrenorul care a dus-o pe Arsenal în postura de lider în Premier League.

”Se va întâmpla. Azi, mâine, peste o lună, peste 10 ani”, spune Mikel Arteta

Este limpede, FC Barcelona își continuă reconstrucția. Din punct de vedere financiar, al lotului, dar nu numai. Pentru că în Catalunya se așteaptă că echipa să revină la gloria din epoca Guardiola.

ADVERTISEMENT

Pentru moment, Laporta îi acordă încredere totală lui Xavi. Chiar și în condițiile în care echipa n-a reușit să ocupe una dintre primele două poziții în grupa din Liga Campionilor.

Însă, cu siguranță, dacă rezultatele vor continua să apară – în întrecerea internă și, de ce nu, Europa League – nu este exclusă nici varianta de a renunța la cel ce a fost un element important în succesele de odinioară ale echipei.

ADVERTISEMENT

Și, scrie SPORT, există deja un nume luat în calcul pentru momentul despărțirii de Xavi. Este vorba despre Mikel Arteta, antrenorul liderului din Premier League, Arsenal.

Argumente sunt destule. A fost crescut în ”La Masia” și a jucat pentru Barcelona. În 2016, după ce și-a încheiat cariera, la Arsenal, a fost timp de trei ani secundul lui Pep Guardiola la Manchester City.

ADVERTISEMENT

Ulterior, a fost numit ”principal” la Arsenal, a reușit să revitalizeze echipa și să-i facă pe fanii ”tunarilor” să viseze frumos. Și mai are contract până în 2025.

”Este o echipă imensă și va exista mereu o legătură puternică”

Însă, scrie Mirror, Arteta nu exclude posibilitatea de a se despărți de actuala sa echipă. Desigur, pentru că este conștient că forma bună a echipei poate să devină istorie, iar destinul managerilor este dependent de rezultate.

ADVERTISEMENT

”Ca manager, probabil că teama cea mai mare este aceea de a fi concediat. Însă am știut acest lucru de când am ales această profesie. Se va întâmpla. Azi, mâine, peste o lună, peste 10 ani. Nu știu când se va întâmpla. 

Acest lucru nu îmi dă însă emoții. Și nu poate fi motivul pentru care fac anumite lucruri sau nu. Pentru mine acum frica este de a dezamăgi oamenii”, a spus tehnicianul.

Însă, despre perspectiva de a merge la FC Barcelona, preferă să nu se pronunțe. ”Întotdeauna vor exista speculații când Barcelona își va căuta antrenor. Este o echipă imensă și, evident, am fost crescut acolo ca jucător și va exista mereu o legătură puternică între mine și aceasta.

Dar sunt pe deplin concentrat pe jobul pe care trebuie să-l fac aici. Mă simt privilegiat să conduc acest club de fotbal și sunt extrem de fericit”, a spus Arteta.

ADVERTISEMENT