Fotbal international

Dorit de FCSB, Craiova și Jagiellonia, Dorin Rotariu a semnat! Unde va juca atacantul

17.02.2019 | 19:46
Dorit de FCSB Craiova si Jagiellonia Dorin Rotariu a semnat Unde va juca atacantul
ADVERTISEMENT

Dorin Rotariu și-a găsit echipă! După aproximativ o lună de negocieri, atacantul lui Club Brugge a părăsit-o pe AZ Alkmaar, acolo unde evolua sub formă de împrumut, și a semnat cu Astana, din Kazahstan.

Rotariu va juca la noua sa echipă tot sub formă de împrumut până la vară, însă Astana are opțiune de cumpărare.

ADVERTISEMENT

Dorit de FCSB, Craiova și Jagiellonia, Dorin Rotariu a semnat!

Rotariu a fost dorit de două cluburi din România, FCSB și U Craiova, însă pe ambele le-a refuzat din dorința de a continua în străinătate. Atacantul a negociat și cu Arminia Bielefeld, dar transferul său în Bundesliga 2 a căzut la vizita medicală, atunci când nemții au spus că au descoperit anomalii în privința stării de sănătate a jucătorului. Ulterior, Rotariu a negociat și cu Jagiellonia, din Polonia, însă nici acolo mutarea nu s-a concretizat.

Astana este cel mai puternic club din Kazahstan la ora actuală, câștigând de fiecare dată titlul de campioană în ultimii cinci ani. Are totodată trei sezoane la rând în care s-a calificat cel puțin în faza grupelor Europa League, în 2017 ajungând chiar în primăvara europeană.

ADVERTISEMENT

Noul sezonul din Kazahstan începe abia în primăvară, astfel că Rotariu poate fi dat peste cap de această schimbare importantă. Până acum, fotbalistul român a evoluat doar în campionat cu un sistem competițional clasic, toamnă-primăvară.

Va fi coleg cu Rukavina

Cel mai important jucător din lotul lui Astana este sârbul Antonio Rukavina, fost fotbalist la Borussia Dortmund, Valladolid sau Villarreal. Noul coleg al lui Rotariu are 55 de selecții la naționala Serbiei.

ADVERTISEMENT

Rotariu (23 ani) a plecat din fotbalul românesc în ianuarie 2017, atunci când Club Brugge l-a luat de la Dinamo pentru o sumă nedezvăluită presei. Nu s-a adaptat însă, fiind împrumutat ulterior la Mouscron și la AZ Alkmaar.

Rotariu are nouă selecții la echipa națională și un gol marcat.