Fotbal intern

Dorit de FCSB, Kevin Luckassen a ales banii de la Kayserispor. Cât a încasat Viitorul de la turci. Exclusiv

02.02.2021 | 17:04
Dorit de FCSB Kevin Luckassen a ales banii de la Kayserispor Cat a incasat Viitorul de la turci Exclusiv
Kevin Luckassen in meciul de fotbal dintre FCSB si FC Viitorul Constanta, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 30 august 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Kevin Luckassen, 27 de ani, s-a aflat pe lista celor de la FCSB în ceea ce privește atacantul de careu după plecarea lui Sergiu Buș în Coreea de Sud. Vârful Viitorului a ales însă salariul de 30.000 de euro propus de Kayserispor, iar FCSB s-a reorientat și l-a adus la Ante Vukusic.

FANATIK a aflat că atacantul celor de la Viitorul a decis să meargă în cele din urmă în Turcia și pentru oferta financiară a echipei lui Dan Petrescu, dar și pentru că la Kasimpasa a ajuns împrumut, de la PSV, la începutul anului și fratele său Derrick, cu doi ani mai mic. Kevin Luckassen a semnat cu Kayseri până în vară, cu opțiune de prelungire de ambele părți.

ADVERTISEMENT

Kevin Luckassen a ales 30.000 de euro pe lună la Kayserispor, astfel că FCSB s-a reorientat către Ante Vukusic

Kevin Luckassen a fost unul dintre atacanții din Liga 1 care i-au plăcut lui Gigi Becali. Patronul roș-albaștrilor ar fi dorit să-l aducă la echipa sa, mai ales că FCSB rămăsese fără vârf de careu în lot după plecarea lui Sergiu Buș la Seongnam.

Dar s-a întâmplat ca interesul lui Gigi Becali pentru atacantul lui Mircea Rednic de la Viitorul să vină aproape în același timp cu oferta de la Kayserispor pentru acesta. Iar Kevin Luckassen a ales salariul de la formația lui Dan Petrescu, din informațiile FANATIK fiind vorba despre 30.000 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Luckassen a semnat, momentan, un contract valabil doar până la finele actualului campionat, multe depinzând de salvarea de la retrogradare a formației antrenate acum de Dan Petrescu. În vară există o clauză de comun acord între părți pentru prelungirea contractului pe încă două sezoane în alți parametri financiari.

Pentru că pista Luckassen a dispărut de pe radar, FCSB s-a reorientat aducându-și până la urmă „număr 9”. Este vorba despre croatul Ante Vukusic, liber de contract de câteva săptămâni după despărțirea de Olimpia Ljubljana.

ADVERTISEMENT

Viitorul a încasat 500.000 de euro pentru Kevin Luckassen, exact aceeași sumă pe care a luat-o și pe Gabi Iancu

Viitorul a făcut o afacere foarte bună cu Kevin Luckassen. Adus liber de contract după despărțirea de Poli Iași, atacantul olandez a arătat o formă foarte bună la formația patronată de Gică Hagi. Kevin a jucat 18 meciuri pentru Viitorul și a marcat de 9 ori, fiind la ora despărțirii de Liga 1 poate cel mai bun vârf de careu al campionatului.

Oferta celor de la Kayserispor a fost acceptată relativ rapid de Hagi și Gică Popescu, chiar dacă Viitorul a slăbit valoric în această pauză de iarnă și riscă să-și periciliteze șansele la play-off. FANATIK a aflat că Viitorul a încasat pentru Luckassen, care a jucat 5 luni la Ovidiu, 500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Este exact aceeași sumă pe care gruparea constănțeană a băgat-o în contabilitate acum câteva săptămâni, după plecarea golgeterului Gabi Iancu la Ahmat Groznâi, mutare dezvăluită exclusiv de site-ul nostru. Atunci rușii au plătit clauza de reziliere a lui Iancu și l-au semnat pentru trei ani și jumătate.

Dan Petrescu încearcă și transferul gratis al lui Alex Mateiu de la Craiova

Dan Petrescu nu este însă mulțumit cu lotul pe care-l are la Kayseri, el având obiectiv salvarea de la retrogradare a echipei la care mai evoluează Silviu Lung, Cristi Săpunaru și Denis Alibec. Ultimul s-a accidentat și pierde tot sezonul, astfel că Luckassen a sosit la timp.

Chiar și așa, Petrescu a cerut conducerii încă 3-4 jucători. Așa cum a dezvăluit FANATIK, una dintre țintele „Bursucului” este Alex Mateiu de la Craiova, jucător pe care l-a dorit și pe vremea când antrena CFR Cluj. Petrescu ar dori să-l ia gratis, dar sunt șanse minime ca jucătorul intrat în dizgrație în Bănie să fie lăsat de către Mihai Rotaru liber de contract.

  • 500.000 de euro este cota actuală a lui Kevin Luckassen, adus în Liga 1 de Mircea Rednic acum un an, când preluase Iașul
  • 33 de meciuri a jucat Luckassen în Liga 1, la Iași și la Viitorul, marcând 14 goluri și oferind 3 asisturi

  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 1,82 este cota pentru „victorie FCSB”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT