Sporturi

VIDEO / Bute l-a învins prin KO pe Di Luisa: “M-am întors în box!”

UPDATE / Lucian Bute l-a învins prin TKO pe Andrea Di Luisa, campion european la semimijlocie, în runda a patra....
16.08.2015 | 11:50
VIDEO  Bute la invins prin KO pe Di Luisa Mam intors in box

UPDATE / Lucian Bute l-a învins prin TKO pe Andrea Di Luisa, campion european la semimijlocie, în runda a patra.

Românul n-a avut nici o problemă în primele trei runde, reuşind să domine în totalitate meciul. În runda a 4-a, Bute l-a trimis la pămînt pe Di Luisa. Italianul a continuat lupta, însă la următorul schimb de lovituri, antrenorul lui Di Luisa a aruncat prosopul.

“Lucian se întoarce, aşa cum v-am spus în toată această săptămînă. Antrenorul mi-a spus să pun pumnii unul lîngă altul şi să mă folosesc de corpul meu. Într-adevăr, m-am întors în box. Sînt din nou aici! Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut”, a spus Bute.

VEZI AICI VIDEO REZUMAT CU TKO-UL LUI BUTE 

****************************************************************************************

Lucian Bute revine în ring după 17 luni împotriva italianului Andrea Di Luisa. Românul speră ca acest meci să fie cel al revenirii în prim plan-ul boxului mondial. Înfrîngerile cu Froch şi Jean Pascal l-au scos pe Bute din prim plan-ul boxului mondial. 

Meciul dintre Lucian Bute (31-2, 24 KO) şi Andrea Di Luisa (17-2, 13 KO) se va disputa duminică dimineaţă din jurul orei 05:00 şi va fi transmis de TVR1.

Doroftei: “L-am văzut cum se antrenează. E bun!” 

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei a avut de-a lungul timpului mai multe şicane cu Lucian Bute. Doroftei l-a criticat deseori pe Bute pentru modul în care pregăteşte meciurile şi stilul de a o boxa, însă acum e de părere că Bute poate redeveni în topul mondial:

“E foarte bine că Bute revine. L-am văzut cum se antrenează, cum a dat la sac. E bun. Arată un alt tonus faţă de precedentele meciuri. Îl vreau mîine pe adevăratul Bute”, a declarat Doroftei pentru FANATIK.RO.

Revine după 17 luni

Ultimul meci a lui Lucian Bute e cel împotriva lui Jean Pascal, pierdut în luna februarie a anului 2014. Însă cariera românului a luat-o la vale după meciul împotriva lui Carl Froch de la Nottingham în care a pierdut titlul mondial IBF, în mai 2012.

Leonard Doroftei e de părere că fostul antrenor, Stephane Larouche e de vină pentru căderea lui Bute: “Părerea mea e că fostul antrenor, Larouche a fost factorul hotărîtor pentru căderea lui Bute. Meciul cu Froch a fost gîndit greşit, tactica a fost greşită. Bute a stat la bătaie şi nu trebuia. Aţi văzut ce a ieşit. El e principalul vinovat. Acum e altceva. Are un manager foarte bun şi poate reveni în top”, a spus Doroftei pentru FANATIK.RO.

Preşedintele FRB dă pronosticul cu Di Luisa: “Sînt sigur că îl bate!” 

Bute a ajuns la 35 de ani, însă e sigur că poate redeveni campion mondial. Adversarul său, Andrea Di Luisa e campion european la supermijlocie şi a suferit două înfrîngeri în carieră. Leonard Doroftei e sigur că Bute poate redeveni campion mondial, chiar dacă a ajuns la 35 de ani:

“Nu e o problemă că revine după 17 luni în ring şi nu e o problemă că are 35 de ani. Poate redeveni campion mondial. Depinde doar de el. Nu ştiu dacă îl va face KO pe Di Luisa, însă eu sînt sigur că îl va bate”, a declarat Doroftei pentru FANATIK.RO.

Ambii sportivi au trecut proba cîntarului oficial. Românul a cântărit 77,1 kilograme, iar Andrea Di Luisa, 76,9 kilograme. Cei doi s-au încadrat astfel în limita de 77,5 kilograme. Meciul va începe duminică dimineaţă în jurul orei 05:00 pe TVR 1.