Fotbal international

Dortmund – Nurnberg 7-0 în Bundesliga! Marco Reus, omul serii pentru galben-negri

27.09.2018 | 00:05
Dortmund - Nurnberg 7-0 a fost cel mai dezechilibrat meci din etapa a cincea din Bundesliga
ADVERTISEMENT

Cel mai dezechilibrat meci al serii din Bundesliga a fost fără îndoială Dortmund – Nurnberg 7-0. Galben-negrii au făcut spectacol în fața celor peste 75.000 de spectatori de pe Signal Iduna Park, eroul gazdelor fiind Marco Reus.

Elevii lui Lucien Favre au început perfect jocul și atacantul danez Jacob Bruun Larsen a deschis scorul în minutul 9. Vedeta Marco Reus și-a pus amprenta până la pauză și a dus imediat scorul la 2-0, după o fază magnifică.

Marco Reus celebrează golul 100 înscris pentru Borussia Dortmund
Marco Reus celebrează golul 100 înscris pentru Borussia Dortmund

Marco Reus a marcat golul 100 în Dortmund – Nurnberg 7-0 în Bundesliga

Repriza a doua a fost una la discreția gazdelor, care au făcut ce au dorit cu apărarea adversă. În cele din urmă s-a terminat Dortmund – Nurnberg 7-0, iar Marco Reus a mai reușit un gol și a ajuns la reușita cu numărul 100 în tricoul ”galben-negrilor” în Bundesliga. El a mai dat și pasa decisivă la reușita marocanului Achraf Hakimi.

ADVERTISEMENT

Un alt jucător care a ieșit la rampă în acest meci a fost britanicul Jordan Sancho, intrat pe teren în minutul 74. El a marcat golul de 6-0 în minutul 85, iar trei minute a dat pasa decisivă pentru golul de 7-0 reușit de Julian Weigl. În cele 787 de minute jucate pentru Borussia Dortmund, Sancho a marcat 2 goluri și a dat 7 pase decisive, ceea ce înseamnă că a fost implicat într-un gol la fiecare 87,4 minute.

În urma acestei victorii, Borussia Dortmund a urcat pe locul doi în clasamentul din Bundesliga, cu 11 puncte, la două puncte în urma liderului Bayern Munchen, care a remizat suprinzător cu FC Agusburg, scor 1-1.

ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund a avut venituri record de 536 de milioane de euro după sezonul 2017-2018, în care a prins in extremis un loc de Champions League. Suma a fost obținută din vânzărilșe de jucători, vânzarea de bilete, sponsorizări, marketing, dar şi bonusuri de performanţă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri