News

În ce stadiu se află dosarul crimelor de la Onești! Patru șefi de poliție, urmăriți penal pentru abuz în serviciu

În ce stadiu se află dosarul crimelor de la Onești! Ce spun procurorii de caz și de ce patru șefi de poliție sunt acum urmăriți penal pentru abuz în serviciu
28.11.2021 | 12:21
In ce stadiu se afla dosarul crimelor de la Onesti Patru sefi de politie urmariti penal pentru abuz in serviciu
În ce stadiu se află dosarul crimelor care au avut loc la Onești! Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Crimele de la Onești au îngrozit o țară întreagă și nimeni nu a răspuns pentru ele până în acest moment. Cu toate acestea, nu mai puțin de patru șefi de structuri de poliție sunt urmăriți penal de procurori.

Toți trebuie să răspundă pentru abuz în serviciu în cazul intervenției eșuate a forțelor de ordine. Chiar Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău a transmis stadiul în care se află totul pentru ziare.com

ADVERTISEMENT

În ce stadiu se află dosarul crimelor din Onești!

Vă readucem aminte că  doi electricieni au fost luați ostatici, după care chiar uciși într-un apartament în care aceștia lucrau. Între timp au fost deschise două dosare penale.

Unul dintre ele este (in personam) cu privire la criminalul Gheorghe Moroșanu și altul (in rem) cu privire la intervenția eronată a forțelor de ordine.

ADVERTISEMENT

De remarcat că oamenii legii au avut nevoie mai bine de șase ore să descindă în apartamentul unde erau ținuți ostaticii, moment în care aceștia au fost uciși.

„În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale față de 4 suspecți, șefi de structuri de poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin.1 C.pen., constând în aceea că, la data de 1.03.2021 (…)

ADVERTISEMENT

(…) aflați în exercițiul atribuțiilor de serviciu, cu încălcarea dispozițiilor art. 26 alin. 1 pct. 5 din Legea 2018/2002, dispoziții ce se completează cu procedure operaționale cu caracter intern(…)

(…) nu și-au îndeplinit / ori și-au îndeplinit defectuos obligațiile profesionale de desfășurare a activităților de negociere și de asigurare a intervenției pentru eliberarea victimelor luate ostatice de M.G. (n.r.- Moroșanu Gheorghe)(…)

ADVERTISEMENT

(…)pasivitate care a avut drept consecință privarea de libertate a celor două victime pe o perioadă de aproximativ 6 ore, precum și uciderea acestora de către agresorul înarmat”, se arată în răspunsul PCA Bacău.

De asemenea, procurorii au ținut să explice că suspecților li s-a adus la cunoștință atât calitatea procesuală, cât și acuzațiile.

Concret, cei cei patru șefi de poliție din Bacău, angajați a căror identitate nu este dezvăluită de anchetatori, au fost suspendați din funcțiile pe care le dețineau.

ADVERTISEMENT