News

Dosar de omor după decesul bărbatului din Gorj, survenit la o zi după vaccinarea cu AstraZeneca

16.03.2021 | 09:30
Dosar de omor dupa decesul barbatului din Gorj survenit la o zi dupa vaccinarea cu AstraZeneca
ADVERTISEMENT

Procurorii au deschis un dosar de omor după decesul bărbatului de 47 de ani din Gorj, survenit la o zi după vaccinarea cu AstraZeneca.

Magistrații au anunțat că ar exista indicii privind o eventuală legătură de cauzalitate dintre administrarea serului şi cazul morţii cetățeanului imunizat la un centru din centru de vaccinare din Bumbești-Jiu.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a murit la o zi după ce i-a fost administrat serul AstraZeneca din lotul cu probleme, ABV 2856.

Procurorii, dosar de omor în cazul bărbatului din Gorj, decedat la o zi după vaccinarea cu AstraZeneca

A fost declanșată urmărirea penală in rem în cazul morţii bărbatului din Gorj, care a încetat din viaţă la o zi după ce i-a fost administrat vaccinul AstraZeneca, doza din lotul cu probleme.

ADVERTISEMENT

Procurorii spun că există indicii privind o eventuală legătură de cauzalitate dintre administrarea serului şi deces, scrie Antena 3.

S-a reţinut de organele de urmărire penală că anterior, respectiv la data de 28.02.2021, victima s-a vaccinat cu vaccin AstraZeneca existând indicii privind o eventuală legătură de cauzalitate între administrarea vaccinului şi decesul victimei”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru postul de știri citat.

ADVERTISEMENT

Medicii legiști nu au făcut o legătură între deces și administrarea serului, în cazul bărbatului din Gorj. ”Nu este de datoria noastră să recoltăm probe de toxicologie. Cazul nu a fost considerat o moarte suspectă ca să fie un caz medico-legal. Numai medicii legişti recoltează probe de toxicologie”, a declarat Cornelia Fometescu, medic anatomie patologică.

Sursa citată mai informează că, neoficial, există indicii cu privire la o posibilă legătură între vaccin şi deces, după ce toate organele interne ale bărbatului decedat au fost afectate. Dat fiind faptul că nu au fost recoltate probe toxicologice în cadrul autopsiei, după începerea urmăririi penale, procurorii pot dispune exhumarea bărbatului.

ADVERTISEMENT

Bărbatul din Gorj, decedat la o zi după vaccinarea cu serul AstraZeneca

Reprezentanții DSP Gorj au anunțat că bărbatul de 47 de ani din Târgu Jiu s-a vaccinat în 28 februarie la un centru de vaccinare din Bumbești-Jiu, unde a primit prima doză de ser AstraZeneca.

La doar o zi distanță, pe 1 martie, în jurul orei 8.00, în timp ce se afla la serviciu, bărbatul a suferit un stop cardio-respirator.

”Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanță, cât și în unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleași zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului.

Investigațiile medicale efectuate în cadrul Secției Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidențiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins”, au transmis la acel moment reprezentanții Comitetului național de coordonare a vaccinării.

ADVERTISEMENT