Dosar penal, după incendiu! Ucidere din culpă!

Procurorii din Constanţa au deschis dosar penal avînd ca obiect incendiul produs luni la Rafinăria Petromidia Năvodari, soldat iniţial cu rănirea a patru persoane, dintre care una a decedat marţi dimineaţă.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Potrivit primelor cercetări s-a stabilit că la data de 22 august 2016, în jurul orelor 18:00, la platforma 1 DAB din cadrul rafinăriei menţionate, o echipă de lucrători efectua o reparaţie a unei conducte de transport a distilatului de vid rezultat prin încălzirea ţiţeiului, moment în care a izbucnit un incendiu.

La faţa locului s-au deplasat, încă din cursul serii trecute, doi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cercetările la faţa locului fiind reluate astăzi de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa care coordonează o echipă mixtă formată din poliţişti şi specialişti criminalişti.