News

Dosar penal în cazul spitalului Gerota. Un medic e acuzat că ar fi încercat să înșele autoritățile

14.04.2020 | 18:03
Dosar penal in cazul spitalului Gerota Un medic e acuzat ca ar fi incercat sa insele autoritatile
ADVERTISEMENT

Un medic de la spitalul Dimitrie Gerota a intrat în atenția autorităților, după ce ar fi încercat să își acopere un coleg în urma desfășurării unei anchete epidemiologice.

Dosar penal la spitalul Dimitrie Gerota

Epidemiologul de la Spitalul de Urgență „Dimitrie Gerota” ar fi scos intenționat din evidențele unei anchete epidemiologice un medic gastroenterolog, conform celor care anchetează cazul.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au constatat că medicul avea obligația să identifice toate persoanele care au intrat în contact cu persoanele infectate cu COVID-19, însă a omis trecerea numelui unui coleg în evidențele anchetei epidemiologice.

Motivul pentru care epidemiologul a „omis” să-și treacă colegul în acte este neclar, însă prin acest gest a pus în pericol viața mai multor oameni.

ADVERTISEMENT

„Beneficiarul” cadoului din partea epidemiologului de la Gerota a practicat, din acel moment, timp de 20 de zile meseria de gastroenterolog la mai multe spitale din București.

Extrem de grav, bărbatul știa că a fost un contact direct al unei persoane confirmate pozitiv cu COVID-19, astfel că autoritățile au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

ADVERTISEMENT

„Prin ordonanţa din data de 14.04.2020, intr-un dosar penal aflat în lucru în cadrul acestei unităţi de parchet, s-a dispus începerea urmăriri penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 C.pen. şi fals intelectual, prev. de art. 321 alin. 1 C.pen.

În fapt, s-a reţinut că, în cursul lunii martie a anului 2020, în contextul efectuării anchetei epidemiologice la nivelul Spitalului de Urgenţă ”Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din mun. Bucureşti, un medic epidemiolog din cadrul acestei unităţi sanitare a omis cu ştiinţă să ateste în materialul întocmit că un medic gastroenterolog din cadrul aceleiaşi unităţi medicale a fost contact apropiat al unei persoane depistate pozitiv cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Totodată, a mai rezultat că, în perioada 06.03.2020 – 26.03.2020, medicul gastroenterolog, deşi cunoştea că a fost contact apropiat al unei persoane depistate pozitiv cu coronavirus, a continuat să își desfăşoare activitatea profesională în diferite unităţi medicale din mun. Bucureşti, nerespectând astfel măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii infecţiei virale”, au anunțat cei de la Ministerul Public.

ADVERTISEMENT
Tags: