News

Dosar penal pentru un medic de la spitalul din Brăila. A împins o femeie care îl acuza de malpraxis

O femeie de 49 de ani îl acuză pe un medic al spitalului din Brăila că ar fi greșit operația nepotului ei de 4 ani. Ulterior, în urma unui schimb de injurii, doctorul ar fi împins-o.
18.01.2022 | 12:54
Dosar penal pentru un medic de la spitalul din Braila A impins o femeie care il acuza de malpraxis
Femeia s-a ales cu o amendă, iar pe numele doctorului a fost deschis un dosar penal. Credit foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Inspectoratul de Poliție Județean Brăila a raportat că o serie de scene violente au avut loc în spitalul din municipiu. Informațiile din acest caz indică faptul că au fost implicați un medic și o femeie de 49 de ani, notează ProTV.ro.

Aparent, femeia de 49 de ani s-a prezentat la spitalul din Brăila alături de nepotul ei de 4 ani. Femeia susține că medicul care s-a ocupat de cazul copilului ar fi greșit o intervenție chirurgicală la picior.

ADVERTISEMENT

Supărată, femeia l-a insultat pe medic, dar și pe celelalte cadre medicale care se aflau acolo. În plus, pe lângă acuzațiile de malpraxis, bunica copilului l-a acuzat de doctor și de faptul că i-ar fi solicitat bani.

În primă fază, medicul a acceptat să îl consulte pe micuț, pentru a vedea de ce probleme suferea acesta. Dar conflictul verbal dintre bunică și doctor a continuat, ulterior fiind implicate și asistentele.

ADVERTISEMENT

Scenele au fost surprinse într-o postare care, ulterior, a fost postată pe o rețea de socializare. În aceste imagini se poate vedea cum conflictul dintre medic și bunică a degenerat.

„Țipa, urla… M-a înjurat și pe mine și pe oricine”, a explicat un agent de pază al spitalului din Brăila.

ADVERTISEMENT

Imaginile au arătat și cum medicul a prins-o de gât și a împins-o la perete pe femeia de 49 de ani. În cele din urmă, violențele au fost oprite de celelalte cadre medicale și de agentul de pază.

Amenzi și un dosar penal în urma conflictului

Pentru a aplana conflictul dintre doctor și femeia nemulțumită, cadrele medicale care au asistat la scenă au decis să sune la Poliție.

ADVERTISEMENT

Atunci când au ajuns la fața locului, polițiștii au decis să o ducă pe femeie la secție. Acolo, bunica a fost amendată pentru scandal și pentru că nu ar fi purtat corect masca de protecție.

„A fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 61 și cu amendă de 500 de lei, conform Legii 55. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă”, a declarat Gianina Niculae, purtătoarea de cuvânt a IPJ Brăila.

În ceea ce îl privește pe medicul implicat în acest conflict, pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru că a bruscat-o pe femeie. În plus, comportamentul său în această situație va face obiectul unei anchete interne a unității medicale la care lucrează.

ADVERTISEMENT