News

Dosar penal pentru un bărbat din București care făcea trafic cu teste COVID negative. Cât costa un test contrafăcut

22.04.2021 | 15:51
Dosar penal pentru un barbat din Bucuresti care facea trafic cu teste COVID negative Cat costa un test contrafacut
ADVERTISEMENT

Un bărbat din București care vindea rapoarte false de analiză pentru teste negative de COVID-19 are acum dosar penal pentru fals material în înscrisuri oficiale. În urma perchezițiilor la domiciliul său, bărbatul a fost ridicat de polițiști și dus la audieri.

Dosar penal pentru un bărbat din București care făcea trafic cu teste COVID negative. Cât costa un test contrafăcut

Bucureșteanul vindea cu 150 de lei un rezultat în limba română, iar un test în limba engleză costa 180 de lei.

ADVERTISEMENT

Cel puţin 20 de persoane ar fi achiziţionat astfel de rapoarte, însă investigaţiile sunt curs, după percheziţiile informatice urmând să fie prezentate noi date, au declarat surse din anchetă.

”Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare un mandat de percheziţie, la domiciliul unui bărbat, bănuit de comiterea unei infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale”, anunţă Poliţia Capitalei, citată de news.ro.

ADVERTISEMENT

Cercetarea a cuprins perioada februarie – aprilie 2021 și a fost efectuată de către poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale.

”În urma investigaţiilor desfăşurate a fost identificat un bărbat, fiind reţinută în sarcina acestuia săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri private, stabilindu-se că acesta, în perioada ianuarie – până în prezent, ar fi postat pe un site mai multe anunţuri din conturi deschise cu date nereale, oferind spre vânzare teste PCR cu rezultat negativ, teste care nu se efectuau în realitate, ci doar se trimitea pe mail cumpărătorilor un document în care erau menţionate datele cumpărătorului şi rezultatul negativ, iar contravaloarea documentului se achita într-un cont bancar”, precizează poliţiştii.

ADVERTISEMENT

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă bărbat pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.

“În perioada 16.02.2021 – 23.02.2021 inculpatul a postat pe platforma OLX mai multe anunţuri cu privire la vânzarea unor înscrisuri ce conţin rezultatul negativ al testelor PCR şi ulterior a falsificat mai multe rapoarte de analiză medicală în care sunt atestate în mod necorespunzător adevărului rezultatul pozitiv, respectiv, negativ al unor teste moleculare PCR privind detecţia virusului SARS-COV2, cu toate că în realitate acele teste nu au fost efectuate”, informează purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Potrivit Poliţiei Capitalei, bărbatul este cercetat în stare de reţinere.