News

Dosar penal pentru un medic la Spitalul Militar Central din Bucureşti. S-a opus internării și a fost luat cu jandarmii

12.04.2020 | 13:15
Dosar penal pentru un medic la Spitalul Militar Central din Bucuresti Sa opus internarii si a fost luat cu jandarmii
ADVERTISEMENT

Unui medic de la Spitalul Militar Central din Bucureşti i-a fost deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a refuzat internarea.

Dosar penal pentru un medic la Spitalul Militar Central din Bucureşti

Conform news.ro, medicului de la Spitalul Militar i-a fost deschis dosar penal, după ce nu a cooperat cu autoritățile și a refuzat internarea. Direcţia de Sănătate Publică Buzău desfăşoară o anchetă epidemiologică în acest caz.

ADVERTISEMENT

Bărbatul ar fi fost contact al unui coleg deja confirmat, a stat 14 zile în izolare, i-au fost recoltate probe pentru diagnosticare, însă la sfârşitul celor 14 zile a venit la socrii săi, într-o localitate de lângă Buzău, fără a mai aştepta rezultatul.

El a fost preluat sâmbătă seară de ambulanţă de la locuinţa socrilor săi, de lângă Buzău, pentru a fi transportat sub supravegherea jandarmilor către Spitalul ”Victor Babeş” din Capitală.

ADVERTISEMENT

”Invoca posibilitatea de tratament a persoanelor asimptomatice la domiciliu”

”În seara zilei de 10 aprilie, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a fost înştiinţată de către medicul infecţionist al Spitalului Militar Central Bucureşti despre existenţa unui medic, al unităţii sanitare menţionate, în vârstă de 37 de ani, căruia rezultatul testului recoltat i-a ieşit pozitiv, după o perioadă de izolare la domiciliu impusă”, a transmis Prefectura Buzău.

”Persoana în cauză s-a dovedit necooperantă şi a refuzat ideea internării voluntare în orice unitate sanitară din Bucureşti sau din Buzău, invocând posibilitatea de tratament a persoanelor asimptomatice la domiciliu”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Bărbatul se afla de trei zile în localitatea Mărăcineni la domiciliul socrilor, unde se retrăsese cu familia. Medicul ar fi fost testat pentru coronavirus la începutul săptămânii, iar rezultatele ar fi sosit abia vineri, când acesta nu a mai fost găsit la domiciliul din Bucureşti.

Ultimul bilanț anunțat duminică de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 6.300, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 310 îmbolnăviri. Numărul este acum de 306.

ADVERTISEMENT

Unitatea medicală din Focșani ar putea să devină al treilea spital cu conducere militară! În plină pandemie de coronavirus, conducerea este de negăsit și situația a ajuns și la urechile noului ministru al Sănătății. Nelu Tătarunu a ezitat o clipă și a transmis că se pregătește de o vizită acolo.

ADVERTISEMENT